انواع مختلف کوچینگ چه هستند؟

انواع مختلف کوچینگ چه هستند؟انواع مختلف کوچینگ چه هستند؟
دکتر مرضیه نزاکت الحسینی
شورای نویسندگان خانه تاب آوری

در دو یادداشت گذشته به اینکه کوچینگ چه هست و چه نیست پرداختیم. در این یادداشت و چند یادداشت آینده قصد داریم به انواع مختلف کوچینگ بپردازیم. قبل از اینکه انواع کوچینگ را نام ببریم، باید به این نکته مهم توجه کنیم که کوچینگ به طور کل و از هر نوعی که باشد در راستای ارتقاء سلامت و عملکرد فردی و حرفه ای افرادی است که از نظر روانی سالم بوده و مشکلات بالینی نداشته باشند.

بر اساس طبقه بندی فدراسیون بین المللی کوچینگ، کوچینگ را می توان به صورت کلی به دو دسته کوچینگ زندگی و کوچینگ کسب و کار طبقه بندی کرد.
به طور کلی، هدف از کوچینگ زندگی ارتقاء کیفیت زندگی است. کوچینگ زندگی می تواند شامل جنبه های مختلف زندگی فرد شود به طور مثال: توسعه انسانی، روابط، معنویت، سلامتی، و حتی موفقیت حرفه ای. در واقع کوچینگ زندگی به دنبال این است که ببیند چه چیزی فرد را شادتر، سالم تر، و موفق تر می کند. یک کوچ زندگی به فرد کمک می کند چشم اندازهای خود را بشناسد، اولویت هایش را تعیین کند، و سپس یک برنامه عملیاتی برای به دست آوردن موفقیت طراحی کند. کوچینگ زندگی انواع فراوانی دارد، ولی از بین انواع شناخته شده آن می توان به این موارد اشاره کرد: کوچینگ حرفه ای، کوچینگ خانواده، کوچینگ سلامتی، کوچینگ انگیزشی، کوچینگ فرزندپروری، کوچینگ توسعه فردی، کوچینگ معنوی، و کوچینگ موفقیت.

از طرف دیگر، هدف از کوچینگ کسب و کار یافتن توانمندی ها، مهارت ها، و استعدادهای فرد است. در کوچینگ کسب و کار، کوچ مُراجع را در مراحل رشد و پیشرفت و به دست آوردن دانش و دیدگاه جدید همراهی می کند، مرتبا به او بازخورد می دهد و برای رسیدن به اهداف و شکوفا شدن پتانسیل هایش او را حمایت می کند. یک کوچ کسب و کار باید با محیط های کاری مولد، رویکردهای انگیزشی و راه های غلبه بر موانع آشنایی داشته باشد. کوچینگ کسب و کار هم انواع مختلفی دارد که از شناخته شده ترین آنها می توان این موارد را نام برد: کوچینگ مدیریت کسب و کار، کوچینگ کارآفرینی، کوچینگ مدیریت اجرایی، کوچینگ رهبری و مدیریت، کوچینگ فروش، و کوچینگ بازاریابی.

در چند یادداشت آینده، به معرفی انواع کوچینگ زندگی و کوچینگ کسب و کار می پردازیم. در طی این یادداشت ها، ابتدا تعریفی از هر یک از این انواع ارائه می دهیم، سپس افرادی را که به آن نوع کوچینگ نیاز دارند، وظایف کوچ و خدماتی را که باید در طی جلسات کوچینگ به افراد داده شود بررسی خواهیم کرد.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button