تاب آوری اجتماعی جوامع محلی از طریق برنامه توسعه ملل متحد (UNDP)
مروری یر تاب آوری اجتماعی جوامع محلی از طریق برنامه توسعه ملل متحد (UNDP)
کارگروه امور بین الملل رسانه تاب آوری اجتماعی ایران
تاب آوری اجتماعی جوامع محلی از طریق برنامه توسعه ملل متحد: حمایت از گروههای به حاشیه رانده شده موجب انعطاف پذیری اجتماعی- اقتصادی آنها می گردد و در عین حال اقدامات دستور کار برنامه توسعه ملل متحد ۲۰۳۰ را پیش میبرد.
بررسی اجمالی
نمونه کارهای تابآوری اجتماعی شامل موارد پیشنهادات و راهحلهای امضای برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) شماره ۱ (مخافظت از مردم در برابر فقر) و شماره ۲ (توانمندسازی زنان و برابری جنسیتی)، با تلاش در جهت بهبود تابآوری اجتماعی و اقتصادی گروههای آسیبپذیر مانند زنان، جوانان، دارای معلولیت، افراد مبتلا به HIV و ایدز و کسانی که در مشاغل فصلی و غیررسمی شاغل هستند، یک اقدام ترکیبی صورت می پذیرد.
ارتقاء تاب آوری اجتماعی و اقتصادی از طریق تلاش برای حمایت از توسعه خدمات اجتماعی و توانمندسازی اجتماعی- اقتصادیِ جوامع آسیب پذیر در قالب اجرای برنامه توسعه ملل متحد با همکاری کشورهایی که قصد دارند وضعیت جمعیت های هدف را بهبود بخشند محقق می گردد.
برای این منظور، UNDP خلاءهای دیجیتالی را در سطح جوامع محلی پر خواهد کرد. حمایت از توسعه و اجرای طرح های توسعه پایدار محلی برای تقویت حکمرانی محلی؛ گسترش ابتکارات کارآفرینی محلی جهت تضمین شمول جوانان، افراد دارای معلولیت و قربانیان خشونت مبتنی بر جنسیت؛ افزایش دسترسی به بازارهای شرکت های کوچک و متوسط (MSME) در بخش های کشاورزی و گردشگری؛ و افزایش دسترسی به منابع مالی برای مشاغل تحت رهبری زنان و جوانان.
مداخلات عمدتاً بر روی جامائیکا با فرصتهای برنامهریزی مشترک در برمودا، باهاما و جزایر ترکز و کایکوس متمرکز خواهد شد و به زنان و جوانان در بخشهای کلیدی دسترسی خواهد داشت.
در همین مسیر مشارکت با وزارتخانه ها، ادارات و آژانس های مربوطه و همچنین سازمان های جامعه مدنی ایجاد خواهد شد.
UNDP برنامه های مشترک با سایر آژانس های سازمان ملل متحد را نیز بررسی خواهد کرد و به دنبال تکمیل اقدامات شرکای بین المللی و بنیادهای محلی سازمان های چند ملیتی بخش خصوصی خواهد بود.
اهداف توسعه پایدار (SDGs) چیست؟
برنامه توسعه سازمان ملل متحد با توجه به پتانسیل های خود در ایجاد مشارکت های چندبخشی و چندجانبه حول محور راه حل های چند بُعدی، به عنوان “یکپارچه کننده”، از طریق حمایت از مکانیسم های هماهنگی پیشرفته، توسعه نقشه راه، کمک قابل توجهی به پیشرفت مداوم اهداف توسعه پایدار در جامائیکا کرده است.
تاب آوری اجتماعی جوامع محلی
جهت نظارت SDGs بر روند اجرای اهداف توسعه پایدار در جامائیکا، گسترش آگاهی عمومی طبق دستور کار ۲۰۳۰ و همسویی آن با برنامه توسعه ملی جامائیکا، و تقویت ظرفیت ملی برای تولید داده های با کیفیت بالا صورت می پذیرد.
با توجه به اولویت های UNDP از دولت های جامائیکا و باهاما در تهیه اولین گزارش اهداف توسعه پایدار (SDGs) و بررسی های داوطلبانه ملی (VNR) حمایت کرده است.
UNDP با دولت جامائیکا بر روی مکانیسم های مالی نوآورانه برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار کار می کند.
UNDP از طریق کار خود در مسیر تحقق توسعه پایدار به کشورها کمک می کند تا به اهداف مربوطه دست یابند، منظور از اهداف شامل راهحلهای امضای برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) می باشد: شماره ۱ – جوامع بدون فقر. شماره ۶ – آب پاک و فاضلاب. شماره ۸ – کار شایسته و رشد اقتصادی. شماره ۱۱ – شهرها و جوامع پایدار. شماره ۱۵ – پیشگیری از زندگی در خشکسالی. شماره ۱۷ – مشارکت در چهت تحقق اهداف.