تاب آوری سالمندان و تأثیر آن در برخورد با مشکلات

تاب آوری و سالمندی

تاب آوری سالمندان و تأثیر آن در برخورد با مشکلات

نویسنده: عصمت حیدری، روانشناس و مترجم متون تاب آوری در رسانه تاب آوری

تاب آوری سالمندان و تأثیر آن در برخورد با مشکلات: تاب آوری سالمندان، عامل کلیدی در بهبود سلامت و کاهش مشکلات ناشی از بیماری های مزمن سالمندان است. داشتن درکی روشن از مفهوم تاب آوری و سالمندی می تواند کمک بزرگی در برداشتن گام های کارآمد در جهت خدمات بهداشتی بهتر باشد. با توجه به کمبود اطلاعات در زمینه تاب آوری سالمندان، هدف ما آگاهی بخشی افراد جامعه در برخورد با سالمند تاب آور است.

تاب آوری یک ساختار روانشناسی نسبتا جدید در زمینه سالمندان است که به افراد مسن کمک می کند تا توانایی سازگاری مثبت در هنگام مواجهه با ناملایمات را در خود بهبود بخشد. تاب آوری همچنین نقش مهمی در بهبود سالمند تاب آور پس از گذشتن از ناملایمات و به دست آوردن سلامت جسمی و روانی بهتر در زندگی دارد. با افزایش سن، عملکرد فیزیکی، شناختی و روانی اجتماعی ممکن است کاهش یابد. علاوه بر این، تعداد فزاینده ای از سالمندان مبتلا به بیماری های مزمن هستند. تاب آوری و سالمندی

کاهش امید به زندگی و تهدیدات روانی در سالمندی، مانند احساس انزوا، از دست دادن اعتماد به نفس و تغییر در نقش های اجتماعی از جمله پیامد های کمبود مهارت های مقابله ای و تاب آوری است. با توجه به اینکه داشتن یک فرایند پیری موفق نیاز به توانایی سازگاری با مشکلات سلامتی دارد، مطالعات بسیاری سعی در تعیین عوامل تاب آوری سالمندان دارند.

مهارت تاب آوری سالمندان در واقع از جهاتی به معنی پیش بینی پاسخ مثبت به رویداد های منفی زندگی است.

تاب آوری سالمندان و تأثیر آن در برخورد با مشکلات
تاب آوری سالمندان و تأثیر آن در برخورد با مشکلات

ویژگی های فرایند تاب آوری

مهارت تاب آوری سالمندان در واقع از جهاتی به معنی پیش بینی پاسخ مثبت به رویداد های منفی زندگی است. تاب آوری سالمندان فرایندی پویا است که از طریق آن افراد با وجود همه چالش ها، حس بازیابی بهزیستی را در زندگی خود ایجاد می کنند. تاب آوری و سالمندی

بررسی تجربه زیسته سالمندان نشان می دهد که منابع اصلی تاب آوری در ۳ حوزه فردی، تعاملی و زمینه ای شکل گرفته است. همچنین بررسی تجربیات تاب آوری سالمندان مبتلا به سرطان نشان داد که حمایت اجتماعی و اعتقادات معنوی از عوامل اصلی تاب آوری سالمندان بوده است. این امر ضروری است که درک روشنی از معنای تاب آوری داشته باشیم. با این هدف که بتوانیم منابع تاب آوری را برای کمک به سالمندان شناسایی کنیم.

 

مرجع:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5304976/

نمایش بیشتر

رسانه تاب آوری ایران

رسانه تاب آوری ایران، اولین رسانه تاب آوری اجتماعی، مرجع رسمی آموزش، پژوهش، نشر کتاب، یادداشتها و مقالات تاب آوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا