ترانه تاب آوری؛ پویش قلمداران تاب آوری کشور

ترانه تاب آوری؛ پویش قلمداران تاب آوری کشورترانه تاب آوری؛ پویش قلمداران تاب آوری کشور

به منظور معرفی هر چه بیشتر و بهتر پدیدآورندگان اثر در حوزه تاب آوری کشور پویشی تحت عنوان “ترانه تاب آوری” برگزار خواهد شد.

محمدرضا مقدسی مدیر و موسس موسسه تاب آوری طی گفتگویی با پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران با اعلام این خبر گفت: به یاری و مهر پروردگار طی یک فعالیت ترویجی در سلسله نشست های مجازی خانه تاب اوری، تیم تخصصی تاب آوری در انجمن ازدواج و خانواده کشور و مجموعه رسانه های تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان برای نخستین بار جشنواره پدیدآورندگان کتابهای تاب آوری را تحت عنوان پویش قلمداران تاب آوری کشور برگزار میکند.

محمدرضا مقدسی در ادامه اضافه کرد: این جشنواره مجازی با هدف گسترش ارتباطات و هم افزایی در جامعه نویسندگان و مترجمین حوزه تاب آوری و هم چنین معرفی آثار صورت میگیرد.

مقدسی همچنین به خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی اظهار داشت: به مهر پروردگار نخستین گفتگوی ما از سلسله نشست های “ترانه تاب آوری” در اولین شب از آخرین پاییز سده انجام خواهد گرفت.

کوتاه پیرامون تاب آوری اجتماعی

پاسخ به این پرسش که تاب آوری اجتماعی چیست

اگر برای شما این سوال پیش آمده است تاب آوری اجتماعی چیست باید تاب آوری اجتماعی را مربوط به توانایی گروهی از افراد جامعه دانست که در برابر موقعیت های نامعلوم اقتصادی، تورم، رفتار های خشونت آمیز و یا بلاهایی مانند سیل و زلزله از خود نشان می دهند.

می توان گفت تاب‌آوری یک حالت دائمی و پیوسته نیست. تاب آوری در هر فردی با فرد دیگر متفاوت می باشد. تاب آوری اجتماعی را باید همه اقشار جامعه فرا بگیرند تا بتوانند در موقعیت های سخت تاب آوری بالایی از خود نشان دهند.

چیستی و چرایی تاب آوری اجتماعی
چیستی و چرایی تاب آوری اجتماعی

جامعه ای موفق است که افراد آن بتوانند تاب آوری اجتماعی را در خود پرورش دهند.

چیستی و چرایی تاب آوری اجتماعی

با افراد تاب آور یک جامعه موفق و پیشرونده است. افراد یک جامعه مانند سرنشینان کشتی هستند که برای رسیدن به مقصد و موفقیت باید با همدیگر همکاری کنند تا بتوانند کارایی خود را بهبود بخشند.

روش هایی وجود دارند تا افراد بتواند تاب آوری اجتماعی خود را افزایش دهند. اهمیت دادن به سلامت روانی عاطفی و جسمی یکی از ویژگی‌ های مهمی می باشد که جامعه تاب آور باید به آن اهمیت دهند. شناخت نقاط قوت و ضعف نیز می تواند بسیار کمک رسان باشد. تمرکز بر روی مهارت های حل مسئله نیز می تواند به تقویت تاب آوری کمک کند.

افرادی که می خواهند تاب آوری خود را تقویت بخشند بهتر است بر روی نواحیِ قوت خود تمرکز کنند تا بتوانند مشکلات را به خوبی کنترل نمایند.

فایده تاب آوری

تاب آوری اجتماعی این امکان را به افراد می‌دهد که انعطاف پذیر بوده و در برابر موانع و مشکلات بتوانند مقاومت از خود نشان دهند.

تاب آوری این قدرت را به افراد می بخشد تا در مقابل مشکلات طاقت فرسا و ناملایمات زندگی و جامعه کمر خم نکنند. در صورت بروز اتفاق هایی مانند بلایای طبیعی رفتارهای خود را کنترل کرده و تاب آوری از خود نشان دهند و به کمک هم بتوانند بر افسردگی و گوشه نشینی غلبه کرده و جامعه را از شرایط سخت و بحرانی نجات دهند.

ارتقاء تاب آوری اجتماعی باید دستور کار تمام افراد جامعه باشد.

مفهوم تاب‌آوری

تاب آوری چیست: دکتر امی ورنر، مفهوم تا‌ب‌آوری روانی را در جریان تحقیقاتش بر روی خانواده‌های فقیری که در کائوآئی- یکی از جزائر ایالت هاوائی- زندگی می‌کنند، استفاده کرد. بر این اساس، دو سوم از این بچه‌ها در مراحل بعدی زندگی خود، رفتار مخربی را از خود نشان می‌دادند. در حالی که یک سوم بقیه، اینطور نبودند و ورنر از واژه “تاب‌آوری” برای این دسته استفاده کرد.

در هر صورت مفهوم تاب‌آوری فقط به نتیجه موفقیت‌آمیزی که در مواجه با رویدادها بدست می‌آید، محدود نمی‌شود. به عبارتی دیگر، وقتی از این عنوان برای کسی استفاده می‌کنیم به این معنا نیست که او تحت تاثیر حوادث اطراف خود قرار نگرفته است بلکه کسی است که رویدادها را قبول می‌کند و سعی می‌کند با آنها کنار بیاید. این کار نیازمند یک بینش مثبت نسبت به رویدادها است. علاوه بر آن باید از مهارتهای فردی دیگر مانند هوش احساسی، توانایی تطبیق با شرایط و انعطاف‌پذیری در برابر حوادث و البته مهارت مراقبه نیز برخوردار بود. هر چند میزان این انطباق در مقابل حوادث متفاوت است. به عنوان مثال فردی ممکن است در برابر یک رویداد، به خوبی با آن روبرو شود در حالی که در برابر رویدادی دیگر، شکسته شود.

تاب‌آوری یک فرایند است

تاب آوری چیست: بنابراین تاب‌آوردن را نباید یک خصیصه ثابت اخلاقی- روانی دانست. بلکه فرایندی است که در موقعیت‌های مختلف نسبت به رویدادها عوض می‌شود.

حتما بخوانید : معنا و مفهوم تاب آوری

https://iraniansocialworkers.ir/site/%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d9%86%d9%87-%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a2%d9%88%d8%b1%db%8c/

منبع: خانه تاب آوری ایرانیان

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا