درس های انسانی نهفته در تاب آوری پزشکان غزه
فهرست عناوین
- ۱ درس های انسانی نهفته در تاب آوری پزشکان غزه
- ۱.۱ درباره تابآوری در جنگ بیشتر بدانید
- ۱.۲ بررسی برخی از راههای ارتقاء تاب آوری مردم در شرایط جنگ
- ۱.۳ پیدا کردن هدف برای ادامه راه و افزایش تاب آوری در جنگ
- ۱.۴ ایمان داشتن به توانایی های خود و دیگر افراد جامعه
- ۱.۵ ایجاد یک شبکه اجتماعی قوی جهت تحمل شرایط بحرانی و تابآوری
- ۱.۶ از تغییرات ایجاد شده نهراسید
- ۱.۷ نسبت به شرایط خوشبین تر باشید
- ۱.۸ بعد از جنگ بازگشت به خانه بسیار استرس زا است
درس های انسانی نهفته در تاب آوری پزشکان غزه
درس های انسانی نهفته در تاب آوری پزشکان غزه: به گزارش اطلس فارسی به نقل از روابط عمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی، رژیم اشغالگر صهیونیستی با بمباران بیمارستان المعمدانی ثابت کرد حد و مرزی در هدف قراردادن غیرنظامیان با نظامیان ندارد همچنان به تهدید سایر بیمارستانها و حملات وحشیانه به محوطه و مناطق اطراف آنها و مراکز درمانی در نوار غزه ادامه میدهد.
تلاش شبانه روزی امدادگران و کادر پزشکی در غزه در مداوای زخمی ها و تاب آوری آنان در شرایط سخت بمباران ها و حجم عظیم مجروحان بدون امکانات، مورد توجه و تقدیر فعالان در شبکه های اجتماعی عربی قرار گرفته که در این برنامه از «هاشتاغ» به آن پرداخته می شود.
در این باره به نظر کاربران اشاره خواهد شد که اقدامات امدادگران و پزشکان را نمونه ای ارجمند از برخورد با موقعیت های انسانی در شرایط پر استرس روحی و جسمی و لحظات غم انگیز عنوان کرده اند که درس انسانیت و تاب آوری به جامعه بشریت داده است.
انتقادات تند فعالان شبکه های اجتماعی از سیاست رسانه های غربی و سوگیری آشکار آنان به ویژه رسانه های آمریکایی و انگلیسی در برخورد با حوادث غزه و دوگانگی برخورد با جنایات رژیم صهیونیستی، موضوع دیگر «هاشتاغ» است.
«هاشتاغ» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمدمعین مقامی به سردبیری حسین الموسوی و اجرای محمد العامری، ۱۰ آبان ماه ساعت ۱۸ به وقت تهران از آنتن شبکه العالم پخش خواهد شد.
درباره تابآوری در جنگ بیشتر بدانید
نویسنده: جواد طلسچی یکتا
برای تاب آوری در جنگ و در زمان بازگشت نظامیان به خانه نیاز است تا برخی نکات را در نظر داشته باشیم. برای کاهش استرس و جلوگیری از شوک فرهنگی برای خود چک لیستی تهیه و علائم هشدار دهنده بروز PTSD را در آن ثبت نمایید.
در ابتدا بهتر است بدانید که در بحث تاب آوری به این موضوع توجه می کنیم که چگونه باید با مشکلات زندگی کنار آمد.
در واقع تاب آوری نقطه مقابل کاهش تحمل و از دست دادن خونسردی فرد در شرایط بحرانی است.
در نتیجه افراد تاب آور نسبت به شرایط موجود دیدگاه مثبتی دارند و به طور موثرتری قادر به کنترل استرس خود می باشند.
با آموزش مفهوم تاب آوری و افزایش تکنیک های هدف گذاری، توسعه شبکه های اجتماعی، ایمان به خود و توانایی های فردی، عدم مقابله با تغییرات ایجاد شده، خوشبین بودن و توسعه مهارت های مربوط به حل مسئله می توان میزان تاب آوری آسیب دیدگان جنگی را به شدت افزایش داد.
بررسی برخی از راههای ارتقاء تاب آوری مردم در شرایط جنگ
برای تحقق تاب آوری در جنگ نیاز است تا برخی شرایط آموزش داده شوند و در نهایت اجرایی گردند. در ادامه به بررسی تعدادی از این شرایط خواهیم پرداخت.
پیدا کردن هدف برای ادامه راه و افزایش تاب آوری در جنگ
یافتن هدفی خاص می تواند به شما کمک کند تا در چالش های زندگی معناهای بیشتری را بیابید. در نهایت در زمان مواجهه با شرایط سخت جنگی به جای دلسرد شدن در پی درک اهداف شخصی خود باشید و سعی کنید تا از تجارب گذشته درس های کاربردی برای ادامه راه بیاموزید.
برخی از اهدافی که می تواند در این مسیر به شما کمک نمایند شامل ایجاد سیستم های پشتیبانی از بازماندگان، به وجود آوردن جنبش های اجتماعی، رهبری سبک سالم زندگی حتی در شرایط سخت جنگی، توجه به اصل هنر به ویژه موسیقی و در نهایت خدمت به جامعه است.
ایمان داشتن به توانایی های خود و دیگر افراد جامعه
برای تاب آوری مردم در شرایط جنگ باید بتوانیم میزان اعتماد آنها نسبت به توانایی های جمعی را افزایش دهیم. در نهایت شاهد برخورد و مکانیسم عمل درست از سوی جامعه در شرایط بحرانی خواهیم بود.
در نهایت می توان اینگونه گفت که اعتماد به توانایی های جمعی از جمله توانایی پاسخگویی به شرایط بحرانی و مقابله با آن راهکاری مناسب برای انعطاف پذیری در آینده است.
برای مثال به مغز خود آموزش دهید که با قرار گیری در شرایط بحرانی به جای توجه به نکات منفی به نقاط مثبت بیشتر توجه کند. در نهایت نیز نقاط مثبت را جایگزین نکات منفی ایجاد شده در ذهن خود و افراد جامعه نمایید.
ایجاد یک شبکه اجتماعی قوی جهت تحمل شرایط بحرانی و تابآوری
برای افزایش تاب آوری آسیب دیدگان جنگی به دنبال افرادی باشید که به آنها می شود اعتماد کرد. در کنار هم قرار گرفتن افراد دلسوز و حامی می تواند به عنوان یک عامل محافظتی در مواقع بحرانی در نظر گرفته شود. در شرایط بحرانی با دیگران صحبت کنید و میزان تنش روانی خود را کاهش دهید.
در واقع صحبت نمودن در شرایط سخت باعث می شود تا شما افکار و احساسات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و در مقابل حمایت دریافت کنید.
از تغییرات ایجاد شده نهراسید
به خاطر داشته باشید که انعطاف پذیری در واقع مهم ترین عنصر تاب آوری به ویژه در شرایط جنگی است. در نهایت شما با آموزش سازگاری و پاسخگویی مناسب در مواقع بحرانی می توانید زندگی را برای خود و دیگران قدری راحت تر کنید. افراد انعطاف پذیر در این شرایط از تمامی فرصت ها برای زندگی بهتر بهره می برند.
نسبت به شرایط خوشبین تر باشید
برای افزایش میزان تاب آوری در جنگ نیاز است تا شما چشم اندازی امیدوارکننده از آینده برای خود ترسیم نمایید.
در واقع حفظ احساسات مثبت در زمان جنگ بخش مهمی از تاب آوری در این شرایط به حساب می آید. شاید در شرایط جنگی حفظ نگاه امیدوارانه قدری مشکل باشد. اما همین امر مهمترین عامل در کنترل شرایط جنگی به حساب می آید.
بعد از جنگ بازگشت به خانه بسیار استرس زا است
به خاطر داشته باشید تابآوری آسیب دیدگان جنگی در شرایط بحرانی می تواند نتیجه جنگ ها را تعیین نماید. اما بعد از پایان جنگ عمومأ اتحاد و بازگشت مجدد خانواده ها به زندگی می تواند قدری دشوار و استرس زا باشد.
در نهایت باید تغییرات ایجاد شده در شرایط توسط افراد جامعه پذیرفته شود و تطابق کامل با شرایط برای آنها ایجاد گردد. البته بدون شک تحقق این اهداف در گذر زمان محقق خواهد شد.