کانال خانه تاب آوری ایران راه اندازی شد

کانال خانه تاب آوری ایران راه اندازی شد

کانال خانه تاب آوری ایران در شبکه اجتماعی تلگرام در مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۱۸ راه اندازی شد و شروع به کار کرد.

کانال خانه تاب آوری در تلاش است به موازات فعالیت سایر کانالهای معتبر و فعال مددکاری اجتماعی ایرانیان در شبکهٔ اجتماعی تلگرام، به اطلاع رسانی در حوزه های مختلفِ تاب آوری اعم از جدیدترین یادداشت‌ها و مقالات تخصصیِ انتشار یافته در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی و مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران با محوریت تاب آوری به گونه ای متفاوت از قبل بپردازد.

شایان ذکر است کانال خانه تاب آوری ایران به نشانی آیدی resilienceforall@ در تلگرام فعال خواهد بود. 


خانه تاب آوری ایران

خانه تاب آوری ایران بر اساس مستندات موجود در همین پایگاه اینترنتی، در دی ماه سال ۱۳۹۳ به منظور ایجاد مرکزی برای دسترسی و هم افزایی فعالیت های علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف تاب آوری، با اهداف ذیل آغاز به کار نموده است:

  • ایجاد بانک اطلاعات جامع و روزآمد مقالات، با دسترسی آسان، رویه یکسان و رفع محدودیت های شکلی، زمانی و سازمانی موجود
  • معرفی متخصصین، پژوهشگران و اساتید در حوزه های مختلف تاب آوری جهت تقویت حقوق معنوی
  • فراهم نمودن بستری برای جریان سازی و مدیریت محتوای تاب آوری جهت جلوگیری از تضییع منابع مادی و معنوی جامعه متخصصین تاب آوری کشور، در روندهای تکراری و کلیشه ای کنونی
  • ایجاد زمینه مساعد برای بومی سازی مباحث مختلف تاب آوری در کشور
  • گسترش پایگاه های مجازی در حوزه تاب آوری ایران

خانه تاب آوری ایران به عنوان شاخه ای مستقل در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران، تحت نظارت و پشتیبانی فنی عملیاتی و تخصصیِ مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان فعال می باشند.

خانه تاب آوری ایران

خانه تاب آوری ایران، رسانه‌ای ارزشمند در جهت ارتقاء سلامت روان مردم ایران‌زمین!

نویسنده: زهرا یزدانی

مقدمه:

از دیرباز تا کنون، تاب آوری رمز موفقیت و دوام انسان‌ها در شرایط سخت بوده است. تاب آوری دقیقا همان ویژگی‌ای است که باعث می‌شود افراد در بحران‌ها دوام بیاورند و سلامت روانی‌شان حفظ شود. از این‌رو بیشتر جوامع، به دنبال افزایش این ویژگی ارزشمند در مردم خود هستند.

خانه تاب آوری ایران نیز، با هدف ارزشمند افزایش تاب آوری در مردم، پا به عرصه گذاشته است تا در این راستا خدمت کند. تولد این رسانه‌ی حرفه‌ای روانشناختی-مددکاری با این هدف مهم، گام نوینی در جامعه‌ی ایرانی محسوب می‌شود. در ادامه‌ی این مقاله قرار است شما را با این رسانه‌ی ارزشمند، بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

چرا تاب آوری مهم است؟

قبل از اینکه به معرفی خانه تاب آوری ایران بپردازیم، نیاز است که با اهمیت تاب آوری بیشتر آشنا شویم. شاید بارها در اخبار شنیده باشید که فلان کشور درگیر بلایایی چون سیل، زلزله و… شده است. حتی در موارد بدتر، کشوری سال‌ها با جنگ دست‌وپنجه نرم می‌کند. احتمالا از خود می‌پرسید، چطور مردم آن کشورها دارند در این فجایع زندگی می‌کنند؟

در سال ۲۰۰۶، محققانی چون گارمزی و ماستن، تاب آوری را علت این دوام آوردن دانستند. طبق تعریف آنها، تاب آوری یک فرایند توانایی، یا پیامد سازگاری موفقیت‌آمیز، علی‌رغم شرایط تهدیدکننده تعریف شد که نقش پررنگی در مقابله با بحران‌های زندگی داشت. از این‌رو جوامع موفق و پیشرفته با پی بردن به اهمیت تاب آوری، پرورش این خصیصه در مردم‌شان را در اولویت قرار دادند.

خانه تاب آوری ایران با هدف افزایش تاب آوری در مردم متولد شد.
خانه تاب آوری ایران با هدف افزایش تاب آوری در مردم متولد شد.

تولد خانه تاب آوری ایران، کاشت بذر تاب آوری در دل مردم، به امید برداشت امید

خانه تاب آوری ایران، رسانه‌ی با ارزشی است که با هدف زنده نگه‌داشتن چراغ امید در دل مردم ایران‌زمین پا به عرصه گذاشته است. در عصر حاضر متاسفانه فشارهای اجتماعی، اقتصادی و… روزبه‌روز بر شانه‌ی مردم جوامع سنگین‌تر می‌شود. جامعه‌ی ایران نیز از این قضیه مستثنی نیست. مشکلات متعدد موجود، سبب شده است که جامعه‌ی ایرانی با افزایش نرخ سرسام‌آور خودکشی و بیماری‌های روانی روبه‌رو شود. تمام این شواهد حاکی از آن است که اگر به موقع چاره‌ای اندیشیده نشود، اوضاع وخیم‌تر می‌شود.

خانه‌ی تاب آوری ایران، اولین رسانه تاب آوری ایران است که برای مبارزه با این بحران در سال ۱۳۹۳ تأسیس شده است. این رسانه قصد دارد با افزایش تاب آوری در مردم ایران، از مشکلات بزرگتر جامعه و خسارات جبران‌ناپذیر جلوگیری کند.

خانه تاب آوری ایران چگونه به کمک جامعه‌ی بحران‌زده‌ی ایران می‌آید؟

حال که با اولین رسانه تاب آوری ایران آشنا شدید، شاید برایتان سوال باشد که سازوکار این رسانه چگونه است؟ در جواب باید گفت، خانه تاب آوری ایران نهاد مستقلی است که امکان آموزش و دسترسی بی‌واسطه‌ی مردم را به مطالب تخصصی تاب آوری فراهم می‌کند. این نهاد همچنین بستری را ایجاد می‌کند تا متخصصین حوزه‌ی تاب آوری، بتوانند در این زمینه پژوهش کنند و بانک اطلاعاتی ارزشمندی را در زمینه‌ی تاب آوری بسازند. در ادامه افرادی که به این اطلاعات نیاز دارند، می‌توانند به این مطالب ارزشمند دسترسی پیدا کنند.

خانه تاب آوری اقدامات حیاتی دیگری را در این عرصه انجام داده است که عبارتند از:

  • ایجاد کارگاه جهت آموزش تاب آوری به افراد در معرض خطر، جهت عبور از مشکلات فردی و اجتماعی
  • چاپ کتاب در جهت فرهنگ‌سازی در حوزه تاب آوری
  • و…
خانه تاب آوری ایران، امکان آموزش در زمینه‌ی تاب آوری را برای تمام مردم فراهم کرده است.
خانه تاب آوری ایران، امکان آموزش در زمینه‌ی تاب آوری را برای تمام مردم فراهم کرده است.

بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران کیست؟

بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران، آقای جواد طلسچی یکتا هستند. شخصی که توانست در جشنواره ملی آرمان برتر در سال ۱۳۹۷، جایزه‌ی مدیر ارزش‌آفرین کشور را از آن خود کند. آقای طلسچی یکتا اولین تحصیلات خود را در زمینه‌ی مددکاری اجتماعی گذراندند و سال‌ها به عنوان مددکار، در خط اول رزم با معضلات اجتماعی خدمت کردند.

جواد طلسچی یکتا بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران است.
جواد طلسچی یکتا بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران است.

در ادامه آقای طلسچی یکتا تحصیلات خود را در رشته‌های ارشد روانشناسی بالینی (خارج از کشور) و دکتری مدیریت راهبردی ادامه دادند. از جمله اقدامات ارزشمند ایشان عبارتند از:

  • تأسیس کلینیک مددکاری-اجتماعی معراج،
  • تأسیس وبسایت جامع مددکاری اجتماعی،
  • تأسیس خانه و باشگاه تاب آوری ایرانیان،
  • برپایی کارگاه‌های آموزشی برای توانمند کردن قشر آسیب‌پذیر و افزایش دانش متخصصان این حوزه
  • و…

خانه تاب آوری به کمک بهزیستی خواهد آمد!

در آخر باید اضافه کرد که دفاتر خانه تاب آوری ایران تحت نظارت ستاد مرکزی، بزودی به صورت پایلوت در ده استان کشور افتتاح خواهد شد. این مراکز کار خود را تحت نظارت نهاد غیردولتی رسانه ایرانیان، در جهت افزایش بهزیستی و تاب آوری در جامعه آغاز خواهند کرد.

منبع: خانه تاب آوری ایرانیان

نمایش بیشتر

رسانه تاب آوری ایران

رسانه تاب آوری ایران، اولین رسانه تاب آوری اجتماعی، مرجع رسمی آموزش، پژوهش، نشر کتاب، یادداشتها و مقالات تاب آوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا