کتاب تاب آوری و آسیب پذیری در کودکان بی خانمان

تاب آوری و آسیب پذیری در کودکان بی خانمان
نویسندگان: امی آرمون، ارین سی کاسی، آماندا جی ونزل، جولیانا کی ساپینزا
مترجم: محمدرضا مقدسی
نشر ورجاوند
چاپ اول: ۱۳۹۶
52 ص ـ ۶۵۰۰ تومان
انتظار میرود درصد مشکلات روحی و اُفت درسی در گروه کودکان بی خانمان بیشتر باشد اما بسیاری از این کودکان که استرس و مشکلات ناشی از بی خانمانی را تجربه کرده اند در آینده به شکوفایی رسیده و پیشرفت میکنند.

چگونه می توان این رشد و بالندگی را توجیه کرد؟ چرا برخی از کودکانی که با مشکلات مختلف و متعدد از جمله بی خانمانی دست و پنجه نرم می کنند مثل هم شاگردی های خود رشد میکنند؟

کتاب تاب آوری و آسیب پذیری در کودکان

مفاهیم آسیب پذیری و تاب آوری به وضوح افکار ما در این موارد کمک میکند و منجر به درک بهتری از تأثیر بی خانمانی در رشد و بهزیستی کودکان میشود. این کتاب در واقع خلاصه ای از تحقیق انجام شده توسط امی آرمون و دیگران است که توسط انتشارات ورجاوند و با ترجمه محمدرضا مقدسی در ۵۲ صفحه منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

از سری کُتب سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
انتشاریافته در مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان

============================

مطلبی کوتاه پیرامون تاب آوری

برای تعریف تاب آوری چه در مفهوم و چه در عملیات بایستی به دوستون اصلی «وجود چالش و تنش» و «نتیجه خوب» تکیه زد به عبارت ساده تر این دو موضوع در هر تعریفی از تاب آوری ضرورتاً بایستی وجود داشته باشد.

هر تعریفی از تاب آوری بدون وجود یکی از این دو مولفه جامعیت لازم را نخواهد داشت.

علاوه بر دو مفهوم ضروری ” شرایط پرتنش” و ” نتیجه خوب ” در راه رسیدن به تعریفی از تاب آوری به سه بعد زمانی ، آینده ، حال و گذشته نیز بایستی توجه صورت گیرد.

آنجا که تاب آوری نقش مقابله ای دارد توان تاب آوری در زمان حال ایفای نقش میکند و آن هنگام که از بروز صدمه و آسیب پیشگیری میکند بهرمند ازقدرت موثردر آینده یا اینده نگری تاب آوری هستیم . و هنگامی که از اثر بخشی تاب آوری برای بازیابی و باز توانی پس از آسیب و صدمات و یا تروما استفاده میکنیم در واقع از تاب آوری گذشته نگر بهره جسته ایم .

در این معنا تاب آوری محدود به پیشگیری، مقابله و بازیابی و احیاء پس از ضربه نیست.

تا به اینجا به دو مولفه ( شرایط پرتنش ، نتیجه خوب) و سه وجه زمانی ( حال ، آینده و گذشته ) اشاره شد اکنون با ترسیم مربعی که اضلاع چهارگانه آن عبارتند از :
تاب آوریکار ساخت و ارایه تعریف تاب آوری را به انتها نزدیکتر میکنیم.

فرد، خانواده، جامعه، اقلیم، سامانه و سازمان تاب آور بایستی بتواند بر چالش ها غلبه کند از موانع عبور کند و صدمات احتمالی را بازسازی ، ترمیم و بازیابی کند و به اهداف خویش دست پیدا کند که بصورت خلاصه عبارتست از صرف انرژی در جهت بهبود اوضاع.

https://iraniansocialworkers.ir/site/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a2%d9%88%d8%b1%db%8c-%d9%88-%d8%a2%d8%b3%db%8c%d8%a8-%d9%be%d8%b0%db%8c%d8%b1%db%8c-%d8%af%d8%b1-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86/

منبع: خانه تاب آوری ایرانیان

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Check Also
Close
Back to top button