آموزش مراقبت های جنسی جهت پیشگیری از کودک آزاری جنسی
فهرست عناوین
- ۱ آموزش مراقبت های جنسی جهت پیشگیری از کودک آزاری جنسی
آموزش مراقبت های جنسی جهت پیشگیری از کودک آزاری جنسی
نویسنده: دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مدیر و مؤسس رسانه تاب آوری ایران
آموزش مراقبت های جنسی جهت پیشگیری از کودک آزاری جنسی: جهت پیشگیری از کودک آزاری جنسی به او یادآور شوید که هیچکس حق ندارد آنها را لمس یا به آنها احساس ناراحتی القا کند؛ این موارد شامل آغوش پدربزرگ و مادربزرگ یا حتی قلقلک توسط پدر یا مادر نیز میشوند. به کودک خود یاد دهید که بدن او متعلق به او است و او نیز حق ندارد فرد دیگر را بدون اجازه لمس کند.
مفهوم لمسهای متعارف و نامتعارف را برای کودک خود روشن کنید
آشنایی با این مفهوم به آنها کمک میکند تا قدرت کافی برای نه گفتن به لمسهای نامتعارف را کسب کنند. تنها لمسی متعارف محسوب میشود که از طریق آن مردم به یکدیگر کمک میکنند نظیر معاینهی پزشکی. درک مفهوم قانون برای کودکان ساده است.
جهت پیشگیری از کودک آزاری جنسی، با او در مورد اخبار رسانه ها صحبت کنید
حوادث خشونت جنسی اغلب توسط اخبار پوشش داده می شوند و در برنامههای تلویزیونی پخش میشوند. برای شروع مکالمه از فرزندتان در مورد این اخبار سوال بپرسید. برای مثال از او بپرسید “اگر تو در این موقعیت بودی چه کار میکردی؟”. این گفتگو به فرزند شما نشان میدهد که این موضوعات مسائل مهمی هستند که می توانند با شما در مورد آنها صحبت کنند.
علائم هشدار دهنده را بشناسید
جهت پیشگیری از کودک آزاری جنسی، به علائم هشدار دهندهی آزار جنسی و هر تغییری در فرزندتان، مهم نیست چقدر کوچک باشد، توجه کنید. فارغ از آن که فرزند شما یا کودکی دیگر قربانی است، کمک شما پتانسیل ایجاد یک تغییر بزرگ در زندگی آنها دارد.
اهمیت آموزش مراقبت های جنسی به کودکان
صحبت در مورد آزار جنسی برای حفظ امنیت کودک و پیشگیری از کودک آزاری جنسی اهمیت دارد. گفتگو به او کمک میکند تا با مفهوم آزار جنسی آشنا شود و قادر به صحبت کردن در مورد این مشکل باشد. یک مکالمهی صادقانه به او این پیغام را میرساند که همیشه میتواند با شما صحبت کند و شما فارغ از هر چیزی گوشی شنوا برای تمام دغدغههای او دارید.
متناسب سازی اتودهای آموزشی با ادبیات کودک و نوجوان
سن ۰ تا ۵ سال
مکالمهی خود با کودکان این سن را کوتاه و ساده کنید. جهت پیشگیری از کودک آزاری جنسی روی آموزش قوانین پایهی امنیت شخصی، اسامی صحیح تمام اعضای بدن و چگونگی رد لمسهای ناخواسته تمرکز کنید. به او بگویید که “یک فرد بزرگتر از تو هرگز حق ندارد اعضای خصوصی تو را لمس کند. هر وقت که از یک رفتار خوشت نمیاد میتوانی بگویی نه یا بس کن. هیچوقت لمس شدن را یک راز در نظر نگیر. تنها رازهایی امن محسوب میشوند که در نهایت به اشتراک گذاشته خواهند شد. مثلا سورپرایز تولد..”
سن ۶ تا ۸ سال
در مورد قوانین صحبتی جزئیتر داشته باشید و مکررا قوانین حفاظت شخصی و پیشگیری از کودک آزاری جنسی را به او یادآور شوید. یادآوری اینکه “یادت باشد هیچکس حق ندارد اعضای خصوصی تو را لمس کند مگر اینکه قصد حفظ سلامت تو را داشته باشد.” مانند این است که به او بگویید “قبل از رد شدن از خیابان به هر دو سمت آن نگاه کن.”.
سن ۹ تا ۱۰ سال
قوانین حفاظت از خانواده را مرور کنید و در مورد مفهوم حریم خصوصی، انواع تماسها و چگونگی شناسایی رفتار نامتعارف صحبت کنید. در این سن کودک شما ممکن است زمان بیشتری را دور از شما و در خانهی دوستانش یا اینترنت بگذارند. اطلاعات کافی در مورد افرادی که کودکتان با آنها در ارتباط است نظیر مربی ورزش، موسیقی و خانوادهی دوستانش کسب کنید.