اقدامات و روش های نُوینِ مداخله ایِ مددکار اجتماعی در دوره Case Management

ماندانا جواهریدر ادامه مسیر معرفی ابعاد و زوایای مختلف دوره آموزشی “مداخلات مددکاری اجتماعی و مراقبت از خانواده در شرایط طلاق”، پیام دریافت شده از یکی دیگر از مدیران کلینیک های مددکاری اجتماعی شرکت کننده در این دوره را، جهت مطالعه مخاطبین این پایگاه اطلاع رسانی و با هدف ارتقاء سطح آگاهی جامعه مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور نسبت به این موضوع منتشر می کنیم که در ادامه خواهید خواند.

با سلام و احترام و تشکر از دعوت شما؛ اینجانب ماندانا جواهری مدیر کلینیک مددکاری اجتماعی همراز و مسئول شعبه انجمن مددکاران اجتماعی ایران استان کرمانشاه می باشم.
به حرفه مددکاری اجتماعی علاقمندم و این حرفه را بیش از هر زمان دیگر ارزشمند و ضرورت نیاز جامعه امروز میدانم، مخصوصاً در ۲ محور : ۱- حمایت از خانواده و پیشگیری از طلاق ۲- اقدامات توانمندسازی محلات (کار اجتماع محور).
جهت شرکت در طرح مداخلات مددکاری اجتماعی و مراقبت از خانواده در شرایط طلاق شاید در ابتدا برای همه ما (منظور از همه ما، همکاران محترم شرکت کننده در دوره اول است)، رفت و آمد مشکل و پرداخت هزینه سنگین بود و دلسردی ایجاد می نمود، اما با شروع دوره آموزشی به شکل کاملاً تخصصی و حرفه ای و ایجاد فضای مناسب علمی و در جریان قرار گرفتن محتوای آموزشی و حضور مدرسین و اساتید به نام و کارآمد کشور به ارزش و جایگاه این آموزش و تغییر موقعیت اجتماعی مددکار اجتماعی از محدودیت به مقبولیت پی بردیم و با انسجام و مشارکت اجتماعی مشتاقانه، حضور در این طرح را هم پیمان شدیم.
به نظر اینجانب این دوره بسیار مهم و حائز اهمیت و کارآمد است، به حرفه ای بودن و تخصص مددکار اجتماعی توجه و اشاره دارد. عنوان کیس منیجمنت یا مدیر مورد با دیدگاه و روش جدید مداخله تخصصی و سبکی نو به شکل تیمی و کاملاً حرفه ای به ضرورت نیاز جامعه ابداع نموده است و قشنگی کار در پیگیر بودن و مشارکت مددکار اجتماعی در فرایند اقدامات می باشد و دیگر حلقه مفقود شده نیست، بلکه اتصالیست برای حمایت از خانواده و حفظ سلامت کانون خانواده در گذر از مسیر طلاق با کمترین آسیب و پیشگیری از آسیب های بعدی آن. با توجه به روش های حرفه ای حمایت یابی، ترمیم و بازسازی خانواده، تقویت روابط، میانجی گری، راه حل محور و …
برنامه کارورزی این طرح زیر نظر سوپروایزران مجرب و توانمند بوده، با معرفی کتاب، منابع کمک آموزشی همچون فیلم کلیپ و پاور پوینت های آموزشی تقویت می شد و یکی دیگر از برنامه های مفید این طرح آموزشی که تدارک دیده شده بودند اجرای رُل پلیینگ بود که ما را در این کارگاه ها در چالشهای واقعی قرار میداد و تصمیم گیری و انتخاب درست را برای ما مشکل تر می کرد و توانمندی های مددکار اجتماعی را از بالقوه به بالفعل پرورش داده که نتیجه این کارگاه و این طرح تخصصی مداخله ای در دوره کارورزی از هر ۵ کیس معرفی شده ۳ کیس برگشت به زندگی داشته اند و این ارزشمند بودن بار علمی و حرفه ای و کار آمد بودن این آموزش ها را به تصویر می کشاند.
از طرفی اقدامات و روش های مداخله ای مددکار اجتماعی از حالت سنتی به مدرن و علمی نیاز روز تغییر نموده است.
خوشحالم که اینجانب به عنوان اولین مددکار اجتماعی از استان کرمانشاه، در اولین دوره این طرح آموزشی و کاملاً تخصصی شرکت نموده ام.
در پایان از شما و دیگر دوستان که وقت خود را در اختیار خواندن مطالب بنده قرار داده اند کمال تشکر را دارم و از مجریان این طرح و دفتر توانمندسازی بهزیستی کشور قدردانی می کنم.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

نمایش بیشتر

رسانه تاب آوری ایران

رسانه تاب آوری ایران، اولین رسانه تاب آوری اجتماعی، مرجع رسمی آموزش، پژوهش، نشر کتاب، یادداشتها و مقالات تاب آوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا