انقلاب در آموزش تاب‌آوری: رویکرد نوین سازمان‌ها و پایان شعارزدگی

گزارش نشست خبری آموزش های نوین تاب آوری با حضور بنیانگذار رسانه تاب آوری و فعالان حوزه های تاب آوری و مددکاری اجتماعی ایران

انقلاب در آموزش تاب‌آوری: رویکرد نوین سازمان‌ها و پایان شعارزدگی

تهران، ایران – دکتر جواد طلسچی یکتا، بنیانگذار رسانه تاب‌آوری ایران (talisweb.ir) و سردبیر پایگاه خبری مددکارنیوز، در نشستی خبری که اخیراً در دفتر مرکزی مددکارنیوز با حضور جمعی از فعالان حوزه تاب‌آوری و مددکاری اجتماعی ایران برگزار شد، از تغییرات قابل توجه در رویکرد سازمان‌ها و نهادهای دولتی پیرامون آموزش‌های تاب‌آوری در کشور خبر داد.

این تحولات نشان‌دهنده گام بلندی در راستای بومی‌سازی و کاربردی‌تر کردن آموزش‌های تاب‌آوری در ایران است.

دکتر طلسچی یکتا با اشاره به توقف نگاه تک‌بعدی و انحصاری به آموزش‌های تاب‌آوری که پیش‌تر در ذهن برخی مدرسین رواج داشت، اظهار داشت: “به لطف خدا و کوشش رسانه تاب‌آوری ایران و رسانه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان طی سال‌های اخیر، این نگاه متوقف شده است.

امروز شاهد اتفاقی بسیار شایسته و درخور تقدیر هستیم؛ سازمان‌ها با تربیت نیروی انسانی متخصص و مدرسان تسهیلگر تاب‌آوری از بدنه خودشان، اقدام به آموزش‌های درون‌سازمانی می‌کنند.”

چرا آموزش‌های درون‌سازمانی مهم‌ترند؟

بنیانگذار رسانه تاب‌آوری ایران تأکید کرد که هیچ‌کس به اندازه کارکنان یک سازمان، چارچوب‌های سازمانی، اخلاق حرفه‌ای و نظام خدماتی آن سازمان را نمی‌شناسد.

وی افزود: “طی سالیان اخیر دیده‌ایم که وقتی یک سازمان از نیروهای بیرونی برای تدریس یک موضوع کاربردی درون‌سازمانی استفاده کرده، هیچ بازخورد مثبتی دریافت نشده است.”

پایان دوران شعارهای انگیزشی و روانشناسی مثبت‌گرا

دکتر طلسچی یکتا به صراحت بیان کرد که آموزش‌های تاب‌آوری در گذشته، عمدتاً مبتنی بر شعارهای انگیزشی و روانشناسی مثبت بوده و کاربرد عملی در پیشبرد اهداف متعالی توسعه انسانی و سازمانی نداشته‌اند. این نتیجه‌گیری بر اساس ارزیابی ویدئوها و فایل‌های صوتی آموزش‌های تاب‌آوری سال‌های اخیر صورت گرفته است.

وی تشریح کرد: “دوره آموزش‌های تاب‌آوری مبتنی بر شعارهای روان‌شناختی، انگیزشی و طرح روایت‌های تاب‌آورانه برخی انسان‌ها در کلاس‌های درس تاب‌آوری به اتمام رسیده است. امروز باید به سمت آموزش‌های نوین تاب‌آوری برویم که شامل آموزش‌های غیرمستقیم طبق اتودهای جدید جهانی است. دیگر روایت‌درمانی و شعارمحوری در آموزش تاب‌آوری، خصوصاً با توجه به شرایط فعلی کشور، نیازی نیست.”

معرفی اتودهای نوین آموزش تاب‌آوری

دکتر جواد طلسچی یکتا «بنیانگذار رسانه تاب آوری» در این نشست، اتودهای نوین آموزش‌های تاب‌آوری را در اشکال مختلف و جدیدی مطرح نمود. این رویکردهای نوین بر کاربردی بودن و انطباق با نیازهای واقعی جامعه و سازمان‌ها تأکید دارند.

در ادامه این نشست، حاضران به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون موارد مطرح شده از جانب دکتر طلسچی یکتا پرداختند و بر اهمیت این تحولات در حوزه تاب‌آوری کشور صحه گذاشتند.

انقلاب در آموزش تاب‌آوری: رویکرد نوین سازمان‌ها و پایان شعارزدگی
انقلاب در آموزش تاب‌آوری: رویکرد نوین سازمان‌ها و پایان شعارزدگی
نمایش بیشتر

رسانه تاب آوری ایران

رسانه تاب آوری ایران، اولین رسانه تاب آوری اجتماعی، مرجع رسمی آموزش، پژوهش، نشر کتاب، یادداشتها و مقالات تاب آوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا