علائم، انواع و علل تاب آوری
علائم، انواع و علل تاب آوری
چگونه تاب آوری به شما کمک می کند تا با چالش های زندگی کنار بیایید
بیاموزید که چگونه توانایی خود را برای نجات از سختی ها تقویت کنید
کارگروه مترجمین رسانه تاب آوری اجتماعی ایران
علائم انواع و علل تاب آوری: تابآوری توانایی کنار آمدن با شکستها و بازیابی پس از آن است. افرادی که در مواجهه با فاجعه آرام می مانند، تاب آوری دارند.
یک فرد تاب آور کسی است که مهارت های مقابله ای قوی دارد و می تواند منابع موجود خود را به کار گیرد، در صورت نیاز کمک بخواهد و راه هایی برای مدیریت موقعیتی که با آن مواجه است بیابد.
افراد دارای تاب آوری روانی می توانند از مهارت ها و نقاط قوت خود برای پاسخ به چالش های زندگی استفاده کنند که این موضوع می تواند شامل موارد زیر باشد:
افراد تابآور بهجای ناامیدی یا پنهان شدن از مسائل با استفاده از راهبردهای مقابلهای سالم، با مشکلات زندگی روبرو میشوند.
افراد دارای تاب آوری کمتر از سایر افراد پریشانی، غم و اندوه یا اضطراب را تجربه نمی کنند. در عوض، آنها از مهارتهای مقابلهای سالم برای مقابله با چنین مشکلاتی استفاده میکنند تا توان رشد و پیشرفت خود را تقویت کنند، و اغلب قویتر از قبل ظاهر میشوند.
این مقاله علائم، انواع و علل تاب آوری را مورد بحث قرار می دهد. همچنین برخی از استراتژی هایی را که افراد می توانند از آنها برای تاب آوری بیشتر استفاده کنند ارائه می دهد.
نشانه های تاب آوری
افراد تاب آور اغلب دارای تعدادی ویژگی متفاوت هستند که به آنها کمک می کند تا از چالش های زندگی عبور کنند.
برخی از نشانه های تاب آوری عبارتند از:
- ذهنیت بازمانده: وقتی مردم تاب آور هستند، خود را به عنوان بازماندگان می بینند. آنها می دانند که حتی زمانی که کارها سخت پیش می رود، می توانند تا زمانی که از پس آن برآیند، به راه خود ادامه دهند.
- تنظیم مؤثر هیجانی: تابآوری با تواناییِ مدیریت احساسات در مواجهه با استرس مشخص میشود. این بدان معنا نیست که افراد تاب آور احساسات قوی مانند خشم، غم یا ترس را تجربه نمیکنند. این بدان معنی است که آنها تشخیص می دهند که این احساسات موقتی هستند و می توان آنها را مدیریت کرد تا زمانی که آنها از بین بروند.
- احساس کنترل: افراد تاب آور تمایل به داشتنِ یک مرکز کنترل درونیِ قوی دارند و احساس می کنند که اقدامات آنها می تواند در تعیین نتیجه رویدادها نقش داشته باشد.
- مهارتهای حل مسئله: وقتی مشکلاتی پیش میآیند، افراد تابآور به طور منطقی به موقعیت نگاه میکنند و سعی میکنند راهحلهایی ارائه دهند که تفاوت ایجاد کند.
- شفقت به خود: یکی دیگر از نشانه های تاب آوری نشان دادن خودپذیری و شفقت به خود است. افراد تابآور با مهربانی با خود رفتار میکنند، مخصوصاً وقتی کارها سخت پیش می روند.
- حمایت اجتماعی: داشتن یک شبکه قوی از افراد حامی یکی دیگر از نشانه های تاب آوری است. افراد تاب آور اهمیت حمایت و دانستنِ زمانِ نیاز به درخواست کمک را می دانند.
خلاصه
نشانههای تابآوری عبارتند از توانایی تنظیم احساسات، احساس اعتماد به نفس و کنترل مهارتهای مقابله ای مؤثر و تکیه بر حمایت اجتماعی در صورت نیاز.