مهارتِ نوشتن در مددکاری اجتماعی؛ مهارتِ مهم مددکاران اجتماعی
از جمله مهارتهای مهم مددکاری اجتماعی تسلط به نگاشتن و گنجاندن اهداف مهم مددکاری اجتماعی در قلب نوشتارها و گزارش های مددکاری اجتماعی است.
مددکاران اجتماعی لازم است آگاه باشند هدف مهم ما به عنوان توانمندسازی مراجع لازم است در متن گزارش نویسی های ما جای گیرد. ما در نوشتارها درباره مُراجع تلاش می کنیم نقاط قوت مراجع را برجسته سازی کنیم و تلاشهایی هر چند اندک که مراجع در جهت بازتوانی خود داشته را بیان کنیم. این اصل در کنار اصول مهم دیگر نوشتن در مددکاری اجتماعی است که بر محترمانه نوشتن و بکار گیری زبان توصیفی در قلم زدن اشاره می کند و دوری از نژاد گرایی، افکار کلیشه ای و … را در نگاشتن تأکید می کند و به این نکته پا می فشارد که مُراجع را همان گونه که هست توصیف کنیم نه بر حسب قضاوتها استدلال هایی که خود انجام داده ایم.
از سویی گزارشها باید عینی حقیقی باشند و از یک ساختار و نظم تبعیت کنند، مثلاً ممکن است ساختار گزارش بر اساس وقایع مهمی باشد که روی داده است و نیز در کنار آن دقت کنیم گزارش حاوی مطالبی که ضروری است باشد.
توجه به موارد یاد شده این واقعیت را تأکید می کند که مددکاران اجتماعی لازم است سبک خاص نگاشتن را انتخاب کنند و دانش خود را در این حوزه افزایش دهند که در نوشتارهای بعدی تلاش می شود به فرمهای چهارگانه نگاشتن در مددکاری اجتماعی پرداخته شود.
فاطمه جعفری | دکتری مددکاری اجتماعی
پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران
منبع: پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران