چالش های نوظهور و نقشه راه تاب آوری در گذر زمان

چالش های نوظهور و نقشه راه تاب آوری در گذر زمان

کارگروه تولید محتوای رسانه تاب آوری اجتماعی

چالش های نوظهور و نقشه راه تاب آوری در گذر زمان: بیشتر عوامل استرس زای اصلی صرفاً یک رویداد کوتاه مدت نیستند، بلکه مجموعه پیچیده ای از شرایط در حال تغییر همراه با تاریخچه مشکلات و یک دوره آینده هستند (راتر، ۱۹۸۷).

به عنوان مثال، ریسک و انعطاف پذیری در شرایط طلاق شامل فرآیندهای خانوادگی در گذر زمان می شود: از تشدید تنش های قبل از طلاق تا جدایی، توافق نامه های مرتبط با طلاق قانونی و مبحث حضانت، سازماندهی مجدد خانواده ها و تنظیم مجدد روابط والدین و فرزند (گرین، اندرسون، فورگچ، دیگارمو، و هترینگتون، ۲۰۱۲؛ والش، ۲۰۱۶a).

اکثر کودکان و خانواده‌هایشان با فشارهای مالی، تغییرات سکونتگاهی، ازدواج مجدد والدین و تشکیل خانواده ناتنی دچار تغییرات مخرب بعدی می‌شوند. مطالعات طولی نشان می‌دهد که تاب‌آوری کودکان تا حد زیادی به فرآیندهای حمایتی خانواده در طول زمان بستگی دارد: اینکه چگونه والدین و خانواده‌های گسترده‌شان استرس را هنگام عبور از این چالش‌ها و ایجاد شبکه‌های والدگری مشارکتی در بین خانواده‌ها مهار می‌کنند.

نیازهای روانی اجتماعی یک موقعیت نامطلوب، مانند بیماریِ جدی، ممکن است با سیر تکاملی شرایط مختلف و متفاوتی همراه باشد (رولاند، ۲۰۱۸).

برای مثال، یک بحران سلامتی ممکن است با موارد زیر همراه باشد: بهبودی کامل، با از سرگیری زندگی عادی. کوران ناتوانی های طولانی مدت یا مداوم (مثلاً با سکته مغزی)؛ یک دوره بهبودی و عود (به عنوان مثال، با سرطان)؛ یا یک دوره رو به وخامت (به عنوان مثال، با بیماری آلزایمر). با توجه به این پیچیدگی، استراتژی های متنوع ممکن است بسته به تناسب آنها با چالش های نوظهور، در طول زمان کم و بیش مفید باشند.

در ارزیابی تاب‌آوری خانواده، بررسی نحوه برخورد خانواده‌ها با وضعیت نامطلوب، واکنش فوری و راهبردهای مقابله‌ای بلندمدت مهم است.

چالش های نوظهور و نقشه راه تاب آوری در گذر زمان
چالش های نوظهور و نقشه راه تاب آوری در گذر زمان

تلاش‌های اولیه که در کوتاه‌مدت کاربردی هستند، ممکن است سخت‌تر شوند و در طول زمان ناکارآمد شوند. به عنوان مثال، با حمله قلبی پدر، یک خانواده باید به سرعت منابع را بسیج کند و برای مقابله با بحران کنار هم جمع شوند، اما اگر اعضای خانواده تا مدت ها پس از بهبودیِ پدر همچنان روی این مشکل او شناور باشند، ممکن است ناسازگار شود.

خانواده ها برای توجه به اولویت ها و سایر نیازها باید دنده خود را تغییر دهند!

به همین ترتیب، عود مجدد نیازمند تنظیمات مجددِ انعطاف پذیر است. بنابراین تاب آوری خانواده شامل مسیرهای سازگاری متنوعی است که در طول زمان گسترش می یابد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا