کتاب روش های نوین تاب آوری و به زیستی جوانان

کتاب روش های نوین تاب آوری
نویسندگان نیکول نیکتورا؛ جولی آن لیزر – ماریا
مترجمان : محمد رضا مقدسی؛ عفت حیدری
قسمت: ۲۳۵۰۰ تومان
انتشارات ورجاوند

جوانان می توانند جالبترین و دقیقترین و در عین حال مشکل ترین و کسل کننده ترین و شرورترین افراد باشند. آنها می توانند به چشم بر هم زدنی بین این حالات و رفتار در نوسان باشند. بسیاری از شکل های سنتی مداخلات درمانی در سطح گسترده ای در جوانان مورد استفاده قرار می گیرند. بهرحال این مداخلات به مذاق جوانان خوش نمی آید و اغلب نتایج غیر منتظره ای می گیرند.

هدف این کتاب برطرف کردن این نگرانی با بررسی استراتژی های خلاقانه و تکنیک ها و مداخلات شواهد محور و مقابله با بسیاری از مداخلات درمانی که از دیدگاه های معیوب منشاء می گیرند و تمرکز بر مداخلات توانمند محور و بهبود به زیستی و تاب آوری جوانان است. فصول کتاب به خواننده مروری کوتاه از مداخلات می دهد. این کتاب در هشت فصل نوشته شده است: ۱. مقدمه بر به زیستی و تاب آوری  ۲. جنسیت سالم ۳. درمان های خلاقانه رفتاری شناختی ۴. ذهن آگاهی و ارتباط ذهن و بدن ۵. درمان تجربی ۶. درمان با کمک حیوانات ۷. باغبان درمانی و کشاورزی درمانی ۸. کلمات و واژه های پراکنده

از سری کُتب سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
انتشاریافته در مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان

مطلبی کوتاه پیرامون تاب آوری

برای تعریف تاب آوری چه در مفهوم و چه در عملیات بایستی به دوستون اصلی «وجود چالش و تنش» و «نتیجه خوب» تکیه زد به عبارت ساده تر این دو موضوع در هر تعریفی از تاب آوری ضرورتاً بایستی وجود داشته باشد.

هر تعریفی از تاب آوری بدون وجود یکی از این دو مولفه جامعیت لازم را نخواهد داشت.

علاوه بر دو مفهوم ضروری ” شرایط پرتنش” و ” نتیجه خوب ” در راه رسیدن به تعریفی از تاب آوری به سه بعد زمانی ، آینده ، حال و گذشته نیز بایستی توجه صورت گیرد.

آنجا که تاب آوری نقش مقابله ای دارد توان تاب آوری در زمان حال ایفای نقش میکند و آن هنگام که از بروز صدمه و آسیب پیشگیری میکند بهرمند ازقدرت موثردر آینده یا اینده نگری تاب آوری هستیم . و هنگامی که از اثر بخشی تاب آوری برای بازیابی و باز توانی پس از آسیب و صدمات و یا تروما استفاده میکنیم در واقع از تاب آوری گذشته نگر بهره جسته ایم .

در این معنا تاب آوری محدود به پیشگیری، مقابله و بازیابی و احیاء پس از ضربه نیست.

تا به اینجا به دو مولفه ( شرایط پرتنش ، نتیجه خوب) و سه وجه زمانی ( حال ، آینده و گذشته ) اشاره شد اکنون با ترسیم مربعی که اضلاع چهارگانه آن عبارتند از :
تاب آوریکار ساخت و ارایه تعریف تاب آوری را به انتها نزدیکتر میکنیم.

فرد، خانواده، جامعه، اقلیم، سامانه و سازمان تاب آور بایستی بتواند بر چالش ها غلبه کند از موانع عبور کند و صدمات احتمالی را بازسازی ، ترمیم و بازیابی کند و به اهداف خویش دست پیدا کند که بصورت خلاصه عبارتست از صرف انرژی در جهت بهبود اوضاع.

 

حتما بخوانید : معنا و مفهوم تاب آوری

https://iraniansocialworkers.ir/site/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%86%d9%88%db%8c%d9%86-%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a2%d9%88%d8%b1%db%8c/

منبع: خانه تاب آوری ایرانیان

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا