تاب آوری دانشگاهی
تاب آوری دانشجویان یکی از مقولههای مهم است که هر دانشجویی برای بالا بردن توانمندی خود باید آن را کسب کند. دانشجو در محیط دانشگاه با مشکلات کوچک و بزرگی دست و پنجه نرم میکند. تاب آوری دانشجویان به آنها کمک میکند تا با بالا بردن اعتماد بهنفس و مثبتاندیشی، یادگیری مفیدتری داشته باشند و رشد کنند. آموزش تاب آوری به دانشجویان، به آنها کمک می کند علیرغم وجود رویدادها و شرایط استرسزا، پیشرفت و عملکرد خود را در سطح بالایی حفظ کنند و خصوصاً، مشکلات و فرسودگی تحصیلی پشتکار او را تضعیف نکرده و در نهایت باعث ترک تحصیل وی نمی شود.
ترویج تاب آوری دانشگاهی مستلزم برنامهریزی استراتژیک و تمرین مداوم است.
فهرست عناوین
تاب آوری دانشگاهی چیست؟
تاب آوری دانشگاهی نمونه خاصی از تاب آوری است. تاب آوری دانشگاهی به توانایی دستیابی دانشجو به موفقیت تحصیلی هنگام رویارویی با ناملایمات محیطی تمرکز دارد.
ترویج تاب آوری دانشگاهی مستلزم برنامهریزی استراتژیک و تمرین مداوم است. تاب آوری دانشگاهی کل دانشجویان را درگیر میکند تا به هم کمک کنند و بتوانند بهتر از آنچه که شرایط آنها ایجاب میکند عمل کنند.
کمک به یکدیگر برای ارتقای تاب آوری دانشجویان
راههای ارتقای تاب آوری دانشجویان را بشناسیم
از راههای ارتقای تاب آوری دانشجویان به این موارد میتوان اشاره کرد:
دانشجو باید به کمک راههای ارتقای تاب آوری دانشجویان، دیدگاه مثبتی نسبت به موقعیتهای پیش روی خود کسب کند. همچنین با استفاده از راههای ارتقای تاب آوری دانشجویان از چالش ها به عنوان فرصتی برای بالا بردن توانمندیهای خود استفاده کند. با اولویتبندی اهداف خود به جای تمرکز بر مسائلی که قابل تغییر نیستند روی مسائلی تمرکز کند که قابل تغییر یا کنترل هستند.
دانشجویان میتوانند به کمک راههای ارتقای تاب آوری دانشجویان و بالا بردن توانمندیهای خود در زمینه انعطافپذیری ذهنی، عاطفی، رفتاری و تواناییِ سازگاری ذهنی و عینی به این مهم دست پیدا کنند.
آموزش تاب آوری در دانشگاهها کدامند؟
با آموزش تاب آوری در دانشگاهها میتوان به رشد فردی دانشجو و همچنین ساخت جامعهای بهتر کمک کرد. در این زمینه میتوان به آموزش تاب آوری در دانشگاهها از طریق موارد زیر اشاره کرد:
- ترویج احساسات مثبت
- پرورش شایستهسالاری
- آموزش اهمیت دادن به سلامت جسم و روح
- تشویق به هدفگذاری
- آموزش مهارتهای حل مسئله
- پرورش و رشد مهارتهای ذهنی
- تمرین شکرگزاری
آموزش تاب آوری در دانشگاهها موضوع مهمی است. همچنین ایجاد روابط دوستانه بین استاد و دانشجو و ایجاد فضای مثبت بین دانشجوها میتواند یکی از عوامل موثر در رسیدن به این امر مهم باشد.
عوامل تضعیف تاب آوری دانشجویان
در مطالب ذکر شده درباره تاب آوری دانشگاهی، راههای ارتقای تاب آوری دانشجویان، آموزش تاب آوری در دانشگاهها صحبت شد. اما باید در نظر داشت طبق مطالعات انجام گرفته عواملی وجود دارند که تاب آوری دانشجویان را تضعیف میکنند. از جمله به این موارد میتوان اشاره کرد:
- اضطراب
- استرس
- تروما
- موانع اجتماعی
- دوستان ناباب
- نگرشهای تعارض فردی
- رضایت پایین در روابط با خانواده
- داشتن مسئولیتهای خانوادگی
- ترک تحصیل
- متعهد نبودن به تحصیلات و دانشگاه
- داشتن بدهی و وام
- داشتن شغل تمام وقت
انجام اقداماتی در جهت رفع این عوامل میتواند گام موثری در جهت تقویت تاب آوری دانشجویان باشد.
گردآوری و ترجمه: دکتر جوادی طلسچی یکتا
مدیر و موسس رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان
منابع
www.everydayhealth.com
www.igi-global.com
www.frontiersin.org
trangtamly.blog
www.teachermagazine.com