تاب آوری در مراقبتهای بهداشتی چیست؟

تاب آوری کارکنان مراقبتهای بهداشتی چگونه محقق می شود؟ در رسانه تاب آوری ایران می خوانید

تاب آوری در مراقبت های بهداشتی

تاب آوری کارکنان مراقبتهای بهداشتی چگونه محقق می شود؟
Resilience in Healthcare

رشته‌های پرستاری، مددکاری اجتماعی و مراقبت‌های بهداشتیِ مرتبط بدون شک برخی از چالش‌برانگیزترین رشته‌هایی هستند که می‌توان در آن‌ها کار کرد، و از نظر تاریخی نرخ بالایی از فرسودگی شغلی در این زمینه وجود داشته است – حتی منهای مبحث مقابله با یک بیماری همه‌گیر جهانی.

از زمان شروع همه‌گیری COVID-19، قدرت تاب‌آوری در کارکنان مراقبت‌های بهداشتی بیش از هر زمان دیگری نشان داده شده است. بین انواع مختلف ویروس کرونا و ماهیتِ در حال تغییر آن، پاسخ مناسب، تایید شده علمی و تایید شده، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی ناگزیر به استقبال از روش‌های بی‌سابقه‌ای مبتنی بر تاب‌آوری هستند.

RESILIENCE چیست؟

“توانایی بازگشت به مقررات جوهره تاب آوری است” – دب دانا.

تاب آوری چیزی نیست که ما با آن متولد شویم. بلکه چیزی است که ما باید روی آن کار کنیم و با آگاهی مان را پیرامون آن توسعه دهیم.

اگرچه سرسختی ذهنی و قدرت شخصی ممکن است مانند تاب آوری به نظر برسند، اما تاب‌آوری در مورد انعطاف‌پذیری و توانایی بازیابی از موقعیت‌های استرس‌زا است.

این بدان معناست که چگونه سریعتر به عملکرد مطلوب خود برگردید و به طور مناسب پاسخ دهید، نه اینکه تحت تأثیر احساسات و استرسی که اغلب ایجاد می شود، غرق شوید.

هنگامی که فشار افزایش می یابد، انعطاف پذیری می تواند به سازگاری کمک کند. تاب‌آوری به آگاهی عاطفی نیاز دارد تا متوجه شود که همه چیز تغییر می‌کند یا استرس‌زاتر می‌شود و بر این اساس واکنش نشان می‌دهد.

چرا به تاب آوری نیاز داریم؟

این بیماری همه گیر منبع خاصی از استرس ها و ناملایمات برای متخصصان مراقبت های بهداشتی بوده است که ما هرگز در سنوات اخیر با آن مواجه نشده ایم.

امروزه، جامعه به ثبات و حضور کارکنان مراقبت های بهداشتی در برخی از چالش برانگیزترین زمان های زندگی هر فرد بستگی دارد. و در عین حال، کارکنان مراقبت های بهداشتی در زندگی شخصی شان با همان چالش هایی روبرو هستند که سایر افراد جامعه با آنها درگیر هستند.

«کارکنان بهداشت و درمان بیشترین آسیب را در مبارزه با ویروس COVID-19 تشکیل می دهند. از جمله اثرات روانی رایج این بیماری همه گیر عبارتند از: اضطراب، وحشت، افسردگی، عصبانیت، سردرگمی، دوسوگرایی و استرس مالی. Bozdağ, F., & Ergün, N. (2021). تاب آوری روانشناختی متخصصان مراقبت های بهداشتی در طول همه گیری COVID-19. گزارش های روانشناختی، ۱۲۴ (۶)، ۲۵۶۷-۲۵۸۶. https://doi.org/10.1177/0033294120965477

تاب آوری در مراقبت های بهداشتی
تاب آوری در مراقبت های بهداشتی

واضح است که تاب آوری برای پاسخگوییِ موثر به چشم اندازها و چالش های در حال تغییر حوزه پزشکیِ مُدرن بسیار مهم است.

تاب آوری به معنای مقاومت در برابر استرس و مرزهای سفت و سخت نیست. تاب آوری نیاز به یک طرز فکر متفاوت دارد. این در مورد بازگشت است، نه صرفاً مقاومت در برابر موقعیت های استرس زا.

اگرچه تغییرات سیستمی قطعاً برای رسیدگی به فرسودگی شغلی و ارتقای تاب‌آوری مورد نیاز است، اما در کوتاه‌مدت، افراد باید به منابع مورد نیاز برای مقابله با خواسته‌های شغلی یا زندگی خود به روشی ماهرانه مجهز شوند.

خطر فرسودگی شغلی و از دست دادنِ متخصصانِ بسیار ماهر با پر شدن بیمارستان ها افزایش می یابد. انعطاف پذیری زیاد، به صورت سیستمی و فردی، برای حفظ این متخصصانِ ارزشمند ضروری است.

چگونه تاب آوری را مجسم کنیم؟

پس چگونه افراد می توانند تاب آوری را تجسم کنند؟ با صرف زمان برای افزایش آگاهی عاطفی، و با گوش دادن به آنچه بدن ما سعی دارد به ما بگوید. ایجاد فضایی برای گوش دادن می تواند به ما کمک کند تا زمانی که با استرس مواجه می شویم، به جای واکنش تکانشی، ماهرانه پاسخ دهیم.

تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، که عصب واگ را تحریک می‌کند و به بدن اجازه می‌دهد تا به ایمنی متصل شود، می‌تواند فضایی را بین یک احساس فعالِ در حال افزایش و نحوه واکنش ما به آن باز کند. وقتی کارهایی مانند تنفس عمیق و مدیتیشن را تمرین می کنیم، می توانیم سیستم عصبی خود را به توانایی ذاتی و ظرفیت انعطاف پذیری مان بازگردانیم.

توسعه این شیوه‌ها به‌عنوان بخشی روتین از زندگی، به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در ایجاد تاب آوری مؤثرتر باشند.

تاب آوری بسیار فراتر از یک ذهنیت یا آگاهی است. این یک برنامه ریزیِ مجدد سیستم عصبی تجسم یافته است.

تمرین‌هایی که سیستم عصبی ما را پرورش می‌دهند

تمرین‌هایی که سیستم عصبی ما را پرورش می‌دهند، به ما این امکان را می‌دهند تا امنیت و اتصال را با موفقیت اسکن کنیم. سپس می‌توانیم خودتنظیمی کنیم، هم‌تنظیم کنیم و مسیر انعطاف‌پذیری بیشتر و پایدارتر را پیدا کنیم.

مشارکت اجتماعی نیز نقش دارد. هنگامی که ما یک سیستم پشتیبانیِ قوی داریم، توانایی ما برای تنظیم مشترک افزایش می یابد. هر چه تجارب بیشتری از همتنظیمی داشته باشیم، توانایی ما برای خودتنظیمی بیشتر است. اگر هم با اطرافیانمان در محل کار و هم با خانواده و دوستان احساس امنیت و ارتباط داشته باشیم، ظرفیت ما برای تاب آوری یک بار دیگر افزایش می یابد.

تاب آوری چیزی نیست که به تنهایی بماند، بلکه در تمام بخش های زندگی ادغام شده است. این یک روش به هم پیوسته برای بودن در جهان است، یک تمرین تجسم یافته، اقامت و تجلی در ارتباط با خود (فیزیکی و عاطفی) و افراد دیگر. و بدون آگاهی و تمرین مداوم نمی تواند ادامه یابد.

تاب آوری شخصی

پس از یک تجربه بد، استرس و قرار گرفتن در معرض آسیب، افراد واکنش های روانی متفاوتی دارند و حتی ممکن است شبکه های اجتماعی آنها مختل شود.

رویدادهای آسیب زا می توانند طیف وسیعی از احساسات مانند احساس غم و اندوه را ایجاد کنند. افرادی که می توانند از طریق احساسات و اثرات استرس و درد کار کنند و زندگی خود را بازسازی کنند، افراد تاب آور نامیده می شوند.

تاب آوری شخصی به چه معناست؟ تاب آوری در مراقبت های بهداشتی چطور؟

تاب آوری شخصی توانایی فردی برای تحمل، سازگاری و بهبودی از ناملایمات و استرس است. این موضوع شامل رفتارها، اعمال و افکاری است که در نهایت باعث ارتقای رفاه و وضعیت روانی سالم می شود.

تاب آوری می تواند در سطوح مختلف ظاهر شود و در طول زندگی در حال تغییر و توسعه است. این موضوع در مورد به دست آوردن و اجرای مجموعه ای از ابزارها و استراتژی هایی است که به بازگشت به حالت عادی کمک می کند.

این مفهوم از تاب آوری با بهزیستی مرتبط است زیرا هم برای پیشگیری از مشکلات سلامت روان مهم هستند و هم می توانند متحدان خوبی در کاهش شدت مشکلات موجود باشند.

رفاه و تاب آوری به توسعه مهارت های حل مسئله، ایجاد و حفظ روابط بین فردی کمک می کند و توانایی شخصی برای عملکرد خوب در زندگی روزمره را افزایش می دهد.

تاب آوری چگونه به زندگی کمک می کند؟

گاهی اوقات ممکن است احساس کنیم از کنترل خارج شده‌ایم، یا انگار نمی‌توانیم به تعادل برگردیم.

بازیابی از شرایط بد و بازیابی ثبات برای ما دشوار است. انعطاف‌پذیری به ایجاد مکانیسم‌های حفاظتی در برابر تجربیات طاقت‌فرسا و حفظ تعادل در لحظات استرس‌زا کمک می‌کند. انعطاف پذیر بودن می تواند برای جلوگیری از ایجاد برخی از مشکلات سلامت روان مفید باشد.

تاب آوری به سلامت و تعادل محدود نمی شود. همچنین می تواند یادگیری و پیشرفت تحصیلی را بهبود بخشد، پیشرفت در کار را بهبود بخشد، رفتارهای پرخطر یا ناسالم مانند اعتیاد به الکل، سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر را کاهش دهد.

همچنین می تواند باعث افزایش مشارکت در فعالیت های اجتماعی و خانوادگی شود و می تواند میزان مرگ و میر را کاهش دهد و وضعیت جسمانی را بهبود بخشد.

بنابراین، چگونه انعطاف‌پذیری شخصی ایجاد می‌کنید؟ می‌توانید از طریق مهارت‌ها و استراتژی‌های مختلف، انعطاف‌پذیری شخصی ایجاد کنید که به شما در مدیریت استرس و بهبود افکارتان در طول چالش‌های زندگی کمک می‌کند.

افراد تاب آور هم به نقاط قوت شخصی خود و هم به حمایت عزیزانشان متکی هستند.

تاب آوری در مراقبت های بهداشتی
تاب آوری در مراقبت های بهداشتی

چگونه انعطاف پذیری را نشان می دهید؟

تاب آوری را می توان از طریق جنبه های مختلف زندگی نشان داد. یک فرد تاب آور روزانه و در مواقع اضطراری از خود و دیگران مراقبت می کند. آنها از جوامع، محل کار و محله های خود حمایت فعال خواهند کرد.

شما می توانید یک فرد تاب آور را بشناسید زیرا آنها به آینده مطمئن و خوش بین هستند زیرا اعتماد دارند که بر مشکلات فعلی غلبه خواهند کرد.

آنها همچنین از نظر جسمی و روحی سالم به نظر می رسند و می توانند به سرعت بهبود یابند.

چه چیزی تاب آوری را تقویت می کند؟

تاب آوری در طول زندگی فرد ایجاد می شود. بسیار مهم است که بزرگسالان و والدین، تاب آوری را از دوران کودکی ترویج کنند زیرا این امر آنها را به سمت یک زندگیِ سالم تقویت می کند. توصیه می شود آنها را با ابزارهای مقابله ای با ناملایمات پرورش دهید.

روابط کلیدی برای رشد یک کودک تاب آور است. اگر با بزرگسالان دلسوز احاطه شوند، بچه ها مهارت های مقابله ایِ حیاتی پیدا می کنند. همچنین می تواند به معکوس کردنِ هرگونه تغییرات فیزیولوژیکی که ممکن است توسط استرس فعال شده باشد کمک کند.

حمایت با احساسات مثبت، کنترل شخصی، انگیزه، عزت نفس و خوش بینی همراه است.

برخی از نگرش‌های بزرگسالان که می‌تواند به فرزندانشان کمک کند تا خود را به عنوان افراد تاب‌آور رشد دهند، عبارتند از:

  • به آنها یاد می دهیم که مشکلی نیست بر حسب نیاز درخواست کمک کنند.
  • ایجاد روال و الگوسازی یک رفتار اجتماعیِ سالم.
  • ایجاد روابط قابل اعتماد در اطراف آنها.
  • تشویق تمرین های ذهن آگاهی
  • ورزش تشویقی
  • ایجاد احساس شایستگی
  • پرورش خوش بینی.
  • به آنها یاد می دهیم که چگونه قالب بندیِ مجدد کنند.
  • نمونه خوبی از تاب آور بودن
  • اجازه دهید با حمایت با ترس روبرو شوند.
  • تشویق آنها به ریسک های ایمن.
  • بگذارید سقوط کنند و اعتماد خود را به آنها منتقل کنید.

چه چیزی تاب آوری را بهبود می بخشد؟ برخی از تکنیک‌های بهبود تاب‌آوری مراقبت از سلامت، مدیریت استرس و مشارکت فعال در زندگی اجتماعی است.

داشتن یک سبک زندگی سالم همراه با ورزش و غذای سالم، خواب خوب و یک زندگی مرتبط اجتماعی نیز توصیه می شود. فراموش نکنید که به اطرافیان خود کمک کنید و درگیر شوید. و چیزهایی را پیدا کنید که خوشایند هستند و می توانید از آنها لذت ببرید.

چرا تاب آوری عاطفی مهم است؟

تاب آوری عاطفی استفاده هوشمندانه از احساسات است. این مهم است زیرا به شناخت و درک احساسات خود و همچنین دیگران کمک می کند. بیان احساسات و کنترل آنها برای به دست آوردنِ رشد فکری و معنوی می تواند مفید باشد.

افراد تاب آور عاطفی می توانند احساسات خود را از طریق استفاده از تفکر و رفتارشان هدایت کنند، به جای اینکه اجازه دهند احساساتشان اعمالشان را هدایت کند.

فقدان تاب آوری سلامت روان را تحت تأثیر قرار می دهد که منجر به افسردگی و اضطراب می شود. افراد تاب آور می توانند عواملی را که خطر ابتلا به برخی از بیماری های روانی را افزایش می دهند، جبران کنند.

این شامل قلدری یا سایر آسیب های قبلی است. از سوی دیگر، افراد با شرایط روحی موجود می توانند با تمرین تاب آوری، توانایی مقابله خود را بهبود بخشند.

تاب آوری در مراقبتهای بهداشتی

تاب آوری در مراقبتهای بهداشتی

هر آنچه درباره تاب آوری در مراقبتهای بهداشتی – تاب آوری کارکنان مراقبتهای بهداشتی لازم است بدانید در رسانه تاب آوری ایران می خوانید.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا