بحران بازتابی از نیاز به اقدام است؛ تاب آوری یعنی اقدام

بحران بازتابی از نیاز به اقدام است؛ تاب آوری یعنی اقدام
سلامت پزشک محور از پای در خواهد آمد

تاب آوری یعنی اقدام: سلامت پزشک محور از پای در خواهد آمد اگر مشارکت و تعهد همگانی همراه نباشد، کادر جان برکف درمان را تحسین و دورد میفرستیم و به نقش و مسئولیت اجتماعی خود عمل خواهیم کرد.

مبادا  عزیزان و سربازان جان بر کف خط درمان را تنها بگذاریم که در این جنگ از پای در آیند که سلامت و مسئولیت های اجتماعی آن متوجه همگان است، به یقین هر جایی صحبت از سلامتی و بیماری است، در حقیقت حکایت و رویارویی تاب آوری و آسیب پذیری است، نبردی است از سلامتی و بیماری و اگرچه این ستیزی در سطوح مولکولی بشمار می آید اما پیروزی درآن اقدامات کلان و هماهنگ تمامی آحاد جوامع را می طلبد. به مهر پروردگار نظام سلامت مبتنی بر مشارکت هم تاب اوراست و هم به یقیین از عهده هر گونه همه گیری، تهدید و مخاطره برخواهد آمد.

تاب آوری یعنی اقدام

متغیر های روانشناختی و اجتماعی فضای همه گیری در پیوستاری از بی اهمیتی مفرط و پر اهمیتی افراطی مطرح میشود این فضا در پیوستاری از ناچیز انگاری و فاجعه سازی تعریف شده است. آنچه مورد انتظار است تعادل و جدیت است که  از افراط و تفریط برحذر بمانیم لذا حکم قاطع این است که ناچیز انگاری و فاجعه سازی نامطلوب  است و مورد انتظار رفتار متعادل و انظباط  در انجام توصیه ها و وظایف فردی است. صد البته تقلیل موضوع به مسأله ای روانشناختی به یقین خطاست که تاب آوری در مشارکت است، تعهد همگانی و انجام دقیق وظایف فردی که توسط سازمانها و متخصین توصیه میگردد به یقین ما را در انجام مسئولیتهای فردی در قبال خود و دیگران و همچنین مدیریت تنش و نگرانی ها یاری خواهد کرد. به یقین افراد آسیب دیده و یا در معرض خطر به حمایت های روانی اجتماعی هستند اما این به مفهوم تقلیل مسأله به موضوعی روانشناختی نیست.

فرصتی مناسب است تا متغیرهای روانشناختیِ مدیریت بحران را یادآور شویم که بطور اجمالی میتواند شامل: انکار و باورناپذیری،  وادادگی، سستی و قبول شکست، وحشت و غفلت و نسبت دادن مشکل به دیگران به جای اداره کردن آن از مهتمرین متغیرهای روانشناختی مدیریت بحران است که یا در میدان بحران از قبل وجود داشته و تشدید می شود و یا همزاد پیامد بحران است.

تاب آوری و اقدام شایسته در پدیده هایی چون واگیری و همه گیری قانونمند بودن و رعایت کردن توصیه های سازمانهای متولی است که همه در انجام وظایف فردی و اجتماعی مسئول و ملزم هستند.

البته هر گونه کُنش اجتماعی غیرمتخصصین و حتی کُنش فردی متخصصین نیز می تواند ممنوع و آسیب زا باشد همه بایستی تحت فرماندهی واحد در طرح کلان یکپارچه و هماهنگ توصیه های کادر ویژه و سازمانهای متخصص و مسئول را  بی کم و کاست رعایت کنیم، شایسته آن است مرجعیت رسانه های عام و تخصصی نیز کاملاً محفوظ بماند. ایجاد هر گونه ابهام و تعارض می تواند اضطراب تولید می کند  که انشااله برحذر باشیم.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button