مهارت های تاب آوری (Resilience skills)

نکات مهم برای ایجاد و افزایش تاب آوری

مهارت های تاب آوری: تاب آوری یعنی اینکه بتوانید با بدبختی ها و شکست های زندگی سازگار شوید. سطح تاب آوری خود را آزمایش کنید و نکاتی را برای ایجاد تاب آوری خود دریافت کنید.

مهارت های تاب آوری (Resilience skills)

نکات مهم برای ایجاد و افزایش تاب آوری
Resilience: Build skills to endure hardship

تاب آوری یعنی اینکه بتوانید با بدبختی ها و شکست های زندگی سازگار شوید. سطح تاب آوری خود را آزمایش کنید و نکاتی را برای ایجاد تاب آوری خود دریافت نمایید.

وقتی مشکلی پیش می‌آید، آیا تمایل دارید به عقب برگردید یا از هم بپاشید؟

هنگامی که تاب آوری دارید، از نیروی درونی تان استفاده می کنید که به شما کمک می کند تا از یک شکست یا چالش، مانند از دست دادنِ شغل، بیماری، یک فاجعه یا مرگ یکی از عزیزان خود بازگردید.

اگر تاب آوری ندارید، ممکن است در مشکلات گیر کرده یا خود را قربانی کنید. ممکن است احساس سنگینی کنید یا به راه‌هایی برای کنار آمدنِ سالم روی بیاورید، مانند مصرف مواد مخدر یا الکل، اختلالات خوردن، یا رفتارهای پرخطر.

تاب آوری مشکلات شما را از بین نمی برد. اما تاب‌آوری می‌تواند به شما کمک کند که آنها را ببینید، راه‌هایی برای لذت بردن از زندگی پیدا کنید و استرس را بهتر مدیریت کنید.

اگر آنقدر که می‌خواهید تاب آور نیستید، می‌توانید مهارت‌هایی را بیاموزید تا تاب آورتر شوید.

سازگاری با شرایط سخت

تاب آوری یعنی تواناییِ کنار آمدن با حوادث سخت. وقتی اتفاق بدی می افتد، شما هنوز احساس خشم، اندوه و درد می کنید. اما شما می توانید هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی به راه خود ادامه دهید.

تاب‌آوری به این معنا نیست که چیزهای سخت را تحمل کنید یا به تنهایی کنار بیایید. در واقع، توانایی تماس گرفتن با دیگران برای حمایت، بخش مهمی از تاب آوری است.

تاب آوری و سلامت روان

تاب آوری می تواند از شما در برابر شرایط سلامت روانی مانند افسردگی و اضطراب محافظت کند. تاب‌آوری همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا با چیزهایی که خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش می‌دهند، مانند قلدری یا آسیب دیدگی مقابله کنید.

مهارت های تاب آوری
مهارت های تاب آوری

اگر وضعیت سلامت روانی دارید، تاب آور بودن می تواند به شما کمک کند بهتر با آن کنار بیایید.

نکاتی برای افزایش تاب آوری

اگر می‌خواهید تاب آورتر شوید، برخی از این نکات را امتحان کنید:

  • متصل شوید. ایجاد روابط قوی و سالم با عزیزان و دوستان می تواند به شما کمک کند و در زمان های خوب و بد به شما یاری برساند. با داوطلب شدن یا پیوستن به یک گروه مذهبی یا معنوی با دیگران ارتباط برقرار کنید.
  • کاری کن که هر روزت معنای خاصی داشته باشد. هر روز کاری را انجام دهید که به شما احساس موفقیت و هدف می دهد. اهداف روشنی را تعیین کنید که می توانید به آنها کمک کنید تا به آینده با معنا نگاه کنید.
  • از گذشته درس بگیرید. به این فکر کنید که در گذشته چگونه با مشکلات کنار آمده اید. به این فکر کنید که چه چیزی به شما در گذر از شرایط سخت کمک کرده است. شما حتی می توانید در مورد رویدادهای گذشته در یک مجله بنویسید تا به شما کمک کند الگوهای رفتار خود را ببینید و به شما در راهنمایی برای آینده کمک کند.
  • امیدوار بمان. شما نمی توانید گذشته را تغییر دهید، اما همیشه می توانید به آینده نگاه کنید. باز بودن برای تغییر، سازگاری و مشاهده چالش‌های جدید را با نگرانیِ کمتر آسان‌تر می‌کند.
  • مواظب خودت باش، به نیازها و احساسات خود توجه کنید. فعالیت ها و سرگرمی هایی را که دوست دارید انجام دهید. فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود قرار دهید. به اندازه کافی بخوابید و مراسم قبل از خواب را انجام دهید. رژیم غذایی سالم داشته باشید. نحوه مدیریت استرس را تمرین کنید. راه‌های آرامش‌بخشی مانند یوگا، مدیتیشن، تصاویر هدایت‌شده، تنفس عمیق یا دعا را امتحان کنید.
  • اقدام کنید. مشکلات خود را نادیده نگیرید. در عوض، آنچه را که باید انجام دهید، مشخص کنید، برنامه ریزی کنید و اقدام کنید. بهبودی پس از یک شکست بزرگ، ضربه روحی یا از دست دادن ممکن است زمان ببرد. اما بدانید که اگر روی آن کار کنید، زندگی شما می تواند بهتر شود.
Resilience skills
Resilience skills

چه زمانی به دنبال مشاوره حرفه ای باشید

تاب آوری بیشتر نیاز به زمان و تمرین دارد. اگر احساس نمی کنید در حال پیشرفت هستید یا نمی دانید از کجا شروع کنید، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید.

با راهنمایی، می توانید تاب آوری و رفاه ذهنی خود را بهبود بخشید.

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button