تاب آوری به چه معناست (و چرا اهمیت دارد)

تاب آوری به چه معناست (و چرا اهمیت دارد)

What Resilience Means (and Why It Matters)

تاب‌آوری شامل توانایی بازیابی و بازگشت از چالش‌ها و شکست‌ها است. این مهارت می تواند برای کمک به افراد برای مقابله با انواع مشکلات و بهبودی از تروما مهم باشد.

این مبحث خیلی بیشتر از “سرسخت” بودن است. تاب آوری به ما اجازه می‌دهد در برابر سختی‌های زندگی مقاومت کنیم و قدرت و عزم مان را برای بازگشتِ دوباره پیدا کنیم.

به زمانی فکر کنید که با چالشی مانند جدایی یا از دست دادنِ شغل روبرو بوده اید که برای شما استرس هایی را به همراه داشته بطوریکه خود را زیر سوال برده اید.

به من اعتماد کن؛ من می دانم چقدر آسان است که در دام این فکر بیفتی که همه چیز هرگز تغییر نخواهد کرد و تمام دنیا علیه توست. اما این لحظات *دقیقا* دلیل اهمیت تاب آوری است.

زمانی که احساس می‌کنید در حال نبردی دشوار هستیم (و بیشتر از کمی وسوسه می‌شویم که تسلیم شویم)، به یاد داشته باشید که دیگران با مبارزاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که ما از آن چیزی نمی‌دانیم.

تاب آوری به ما این امکان را می دهد که هر روز ظاهر شویم و به دنبالِ راه های جدیدی برای رویارویی با این چالش ها باشیم.

ما راه‌هایی برای ادامه راه پیدا می‌کنیم، حتی زمانی که غیرممکن به نظر می‌رسد. این تاب آوری است.

اگر می‌خواهید تاب آور شوید، با یادگیری ویژگی‌های افراد تاب‌آور و زمان و نحوه درخواست کمک شروع کنید.

در یک نگاه

تاب آوری صرفاً به معنای عقب نشینی از چالش ها نیست. تاب آوری همچنین در مورد قوی تر شدن از طریق مواجهه مطلوب با ناملایمات است.

چه چیزی انسان را مقاوم می کند؟

عوامل زیادی در ایجاد شدنِ رفتار تاب‌آور نقش دارند، از جمله ویژگی‌های شخصیتی، تربیت، ژنتیک، عوامل محیطی و حمایت اجتماعی.

خبر عالی این است که تاب‌آوری یک ویژگی ثابت نیست. شما می توانید این مهارت را با یادگیری انطباق و سازگاری، رشد و توسعه فردی از طریق یادگیری از اشتباهاتِ خود و تکیه بر سیستم های پشتیبانی که شما را قوی تر می کنند، توسعه دهید.

تاب آوری به چه معناست؟

تاب آور بودن به معنای مواجهه با مشکلات به جای ناامیدی یا استفاده از راهبردهای مقابله ایِ ناسالم است.

تاب آوری اغلب به عنوان مخزن ذهنیِ قدرتی تعریف می شود که به افراد کمک می کند استرس و سختی ها را مدیریت کنند.

افراد تاب آور می توانند از این قدرت برای مقابله و بهبودی از چالش ها استفاده کنند. این درست است حتی زمانی که آنها با آسیب های جدی مانند از دست دادنِ شغل، مشکلات مالی، بیماری جدی، چالش های روابط یا مرگ یکی از عزیزان مواجه می شوند.

تاب آوری به چه معناست
تاب آوری به چه معناست

تاب آوری همچنین به معنای درک این موضوع است که زندگی پر از چالش است. در حالی که نمی توانیم از بسیاری از این مشکلات اجتناب کنیم، می توانیم باز، تاب آور و مایل به انطباق با تغییرات باشیم.

ویژگی های تاب آوری

برخی از ویژگی‌های اصلی فردی که تاب‌آوری دارد، آگاهی، خودکنترلی، مهارت‌های حل مسئله و حمایت اجتماعی است. افراد تاب آور از موقعیت ها، واکنش های عاطفی خود و رفتار اطرافیان خود آگاه هستند.

با آگاه ماندن، آنها می توانند کنترل یک موقعیت را حفظ کنند و به راه های جدیدی برای مقابله با مشکلات فکر کنند. در بسیاری از موارد، افراد تاب آور پس از چنین مشکلاتی قوی تر ظاهر می شوند.

در حالی که افراد از مهارت‌های مقابله‌ای که هنگام رویارویی با بحران استفاده می‌کنند بسیار متفاوت هستند، محققان برخی ویژگی‌های کلیدی تاب‌آوری را شناسایی کرده‌اند.

پنج ویژگی اساسی تاب آوری عبارتند از:

  • مهارت های حل مسئله
  • ارتباطات اجتماعی قوی
  • ذهنیت بازمانده
  • تنظیم عاطفی
  • دلسوزی به خود

حس کنترل

آیا تصور می کنید که کنترل زندگی خود را در اختیار دارید؟ یا منابع خارجی را مقصر شکست ها و مشکلات می دانید؟

به طور کلی، افراد تاب آور تمایل دارند چیزی را داشته باشند که روانشناسان آن را منبع کنترل درونی می نامند. آنها معتقدند که اقداماتی که انجام می دهند بر نتیجه یک رویداد تأثیر می گذارد.

البته برخی از عوامل به سادگی خارج از کنترل شخصی ما هستند، مانند بلایای طبیعی. در حالی که ممکن است بتوانیم برخی از عوامل خارجی را مقصر بدانیم، مهم است که احساس کنیم قدرت انتخاب‌هایی داریم که بر موقعیت، توانایی ما برای مقابله و آینده ما تأثیر می‌گذارد.

مهارت های حل مسئله

مهارت‌های حل مسئله برای تاب‌آوری ضروری است.

در موقعیتی که یک بحران پدیدار می‌شود، افراد تاب‌آور می‌توانند راه‌حلی را پیدا کنند که به یک نتیجه مطمئن منجر می‌شود.

در موقعیت‌های خطرناک، گاهی اوقات افراد کمتر تاب‌آور، دید تونلی ایجاد می‌کنند. آنها نمی توانند جزئیات مهم را یادداشت کنند یا از فرصت ها استفاده کنند.

افراد تاب آور می توانند با آرامش و منطقی به یک مشکل نگاه کنند و راه حل موفقی را متصور شوند.

ارتباطات اجتماعی قوی

هر زمان که با مشکلی دست و پنجه نرم می کنید، مهم است که افرادی را داشته باشید که می توانند حمایت کنند. صحبت کردن در مورد چالش هایی که با آن روبرو هستید می تواند راهی عالی برای به دست آوردن دیدگاه، جستجوی راه حل های جدید یا به سادگی ابراز احساسات باشد.

افرادی که تاب آور زیادی دارند شبکه ای از دوستان، اعضای خانواده، همکاران و گروه های پشتیبانی آنلاین دارند تا آنها را از نظر اجتماعی در ارتباط نگه دارند.

ذهنیت بازمانده

هنگام برخورد با هر بحران احتمالی، ضروری است که خود را به عنوان یک بازمانده نگاه کنید. افراد تاب آور از فکر کردن مانند قربانی شرایط اجتناب می کنند و در عوض به دنبال راه هایی برای حل مشکل می گردند. در حالی که وضعیت ممکن است اجتناب ناپذیر باشد، آنها بر یک نتیجه مثبت متمرکز می مانند.

تنظیم عاطفی

تاب آوری همچنین با توانایی در تنظیم مؤثر احساسات مشخص می شود. تواناییِ تشخیص اینکه آنها یک واکنش عاطفی دارند و درک اینکه چه چیزی باعثِ این واکنش می شود می تواند به آنها کمک کند تا احساسات را بهتر مدیریت کنند و با موقعیتِ موجود کنار بیایند.

تنظیم عاطفی برای تاب آوری حیاتی است زیرا به ما اجازه می دهد احساس خود را بشناسیم و زمانی که تحت استرس هستیم آرام بمانیم. زمانی که احساس می کنیم کنترل خود را در دست داریم، کمتر در معرض احساس اضطراب و سرخوردگی قرار می گیریم.

همچنین تنظیم احساسات به ما این امکان را می دهد که به جای گیرکردن در چرخه واکنش های عاطفی، روی یافتنِ راه حل ها متمرکز بمانیم. معنای تاب آوری     معنای تاب آوری     معنای تاب آوری    معنای تاب آوری    معنای تاب آوری

دلسوزی به خود

افراد تاب آور نسبت به خود نیز دلسوز هستند. آنها تمایل دارند متوجه شوند که چه زمانی باید استراحت کنند و می توانند احساسات خود را بپذیرند، که برای تاب آوری مهم است.

هنگام مواجهه با سختی ها، مهم است که با خود مهربان باشیم. رفتار محبت آمیز با خود می تواند کلید کمک به ما برای یافتنِ عزم و قدرت برای ادامه راه باشد.

شفقت به خود می تواند به افزایش سلامت و تاب آوری کلی کمک کند و اطمینان حاصل کند که برای رویارویی با چالش های زندگی آماده هستید.

نمونه هایی از تاب آوری

بنابراین تاب آوری در عمل چگونه به نظر می رسد؟ برخی از نمونه‌هایی از رفتارهای تاب‌آور و راه‌هایی که می‌توانید تاب‌آوری نشان دهید عبارتند از:

  • سعی کنید دیدگاه مثبتی نسبت به موقعیت ها داشته باشید
  • نگاه کردن به چالش ها به عنوان فرصت های یادگیری
  • تنظیم عواطف و ابراز احساسات به روش های مناسب
  • به جای تمرکز بر چیزهایی که نمی توانید تغییر دهید، روی چیزهایی تمرکز کنید که می توانید کنترل کنید
  • تشخیص نادرست بودن تحریف های شناختی
  • افکار منفی را برای واقعی‌تر و مثبت‌تر بودن چارچوب‌بندی مجدد کنید
What Resilience Means
What Resilience Means

برای مثال تصور کنید که در مسیر کار در ترافیک گیر کرده اید. یک فرد غیر تاب‌آور ممکن است عصبانی شود، تحت فشار باشد و نگران باشد از این بابت که این اتفاقِ دیرکردن را چگونه در محل کار خود منعکس می‌کند.

با این حال، اگر تاب آور هستید، می‌توانید روی چیزهایی تمرکز کنید که می‌توانید از موقعیت یاد بگیرید (ترک زودتر از خانه برای کار)، واکنش عاطفی خود را کنترل کنید (استفاده از استراتژی‌های کاهش استرس برای آرام کردن ذهن و بدنتان)، و از تفکر منفی اجتناب کنید. (با یادآوری اینکه شما همیشه به موقع هستید و کارفرمای شما متوجه خواهد شد).

چگونه تاب آوری ایجاد کنم؟

استراتژی هایی که می توانند به شما کمک کنند تاب آورتر شوید عبارتند از:

  • ایجاد حس خوش بینی: یک طرز فکر مثبت می تواند به شما کمک کند در مواجهه با چالش ها امیدوار بمانید.
  • یافتن معنا و هدف در زندگی: کار کردن برای چیزهایی که به آنها اعتقاد دارید تضمین می کند که حتی در مواقع سختی نیز با انگیزه و متعهد خواهید ماند.
  • حفظ روابط بین فردی خوب و یک سیستم حمایتی قوی: دوستان، خانواده و جامعه می توانند شما را بالا ببرند و زمانی که ممکن است خودباوری شما در حال کاهش باشد، حمایت لازم را به شما ارائه دهند.
  • ایجاد اهداف و تلاش برای رسیدن به آنها: اهداف به شما چیزی می دهد که روی آن کار کنید و به شما کمک می کند در مواجهه با موانع متمرکز و با انگیزه بمانید.
  • کار بر روی مهارت‌های حل مسئله: تاب‌آوری زمانی بیشتر می‌شود که منابع لازم برای سازگاری و رشد با تغییر شرایط را داشته باشیم. وقتی شرایط تغییر می‌کند، مهارت‌های حل مسئله به ما کمک می‌کند تا راه‌های جدیدی برای حرکت رو به جلو پیدا کنیم، نه اینکه به ایده‌های سفت و سخت خود در مورد اینکه اوضاع چگونه باید باشد بچسبیم. معنای تاب آوری     معنای تاب آوری     معنای تاب آوری    معنای تاب آوری    معنای تاب آوری

به یاد داشته باشید، ایجاد حس قوی‌تر تاب آوری به زمان نیاز دارد. نکته کلیدی این است که به مرور زمان روی این مهارت ها کار کنید. با تمرین این مهارت ها، تاب آوری بخشی از ذهنیت کلی شما خواهد شد.

What Resilience Means

Resilience involves the ability to recover and rebound from challenges and setbacks. It can be important for helping people deal with a variety of problems and recover from trauma. It’s a lot more than just being “tough.” Resilience allows us to withstand life’s hardships and find the strength and resolve to get back up again

Think about a time when you were dealing with a challenge—like a breakup or job loss—that left you stressed and questioning yourself. Trust me; I know how easy it is to fall into that trap of thinking that things will never change and that the whole world is against you. But these moments are *exactly* why resilience is so important

When it feels like we are fighting an uphill battle (and we’re more than a little tempted just to give up), remember that everyone else is dealing with struggles we know nothing about

Resilience allows us to keep showing up and looking for new ways to face these challenges every day. We find ways to keep going, even when it feels impossible. That’s resilience. If you want to become more resilient, start by learning about the characteristics of resilient people and when and how to ask for help

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا