۱۰ سوال مفید برای درمانگران جهت ترویج و توسعه تاب آوری
سوالات تروما – تاب آوری درمانی
10 سوال مفید برای درمانگران جهت ترویج و توسعه تاب آوری
کاری از کارگروه آموزش در رسانه تاب آوری
۱۰ سوال مفید برای درمانگران جهت ترویج و توسعه تاب آوری: درمانگران می توانند از سؤالات مختلفی برای کمک به مراجعان جهت گسترش پنجره تحمل خود و ایجاد تاب آوری بیشتر در مدیریت استرس و تنظیم احساسات استفاده کنند.
۱۰ سوال مفید جهت توسعه و ترویج تاب آوری در افراد درگیر با تروما
- چه موقعیتها یا محرکهایی وجود دارند که معمولاً شما را از منطقه آسایش خود خارج میکنند یا باعث میشوند که احساس سرگیجه کنید؟
- آیا متوجه میشوید که به لبههای پنجره تحمل خود نزدیک میشوید؟ چه احساسات، عواطف یا افکار فیزیکی را تجربه می کنید؟
- آیا می توانید الگوهایی را در پاسخ های خود به عوامل استرس زا شناسایی کنید؟ آیا راهبردها یا رفتارهای مقابله ای خاصی وجود دارند که به شما کمک کند در پنجره تحمل خود باقی بمانید یا آن را دشوارتر می کند؟
- وقتی احساس استرس یا اضطراب می کنید، چه فعالیت ها یا تمرین هایی وجود دارند که به آنها آرامش می دهید؟ چگونه می توانید تعداد بیشتری از این موارد را در برنامه روزانه خود بگنجانید؟
- آیا باورهای منفی یا الگوهای فکری وجود دارد که به اختلال در نظم عاطفی یا مشکل در مقابله با استرس کمک کند؟ چگونه می توانیم با هم کار کنیم تا این باورها را به چالش بکشیم و دوباره چارچوب دهیم؟
- در حال حاضر در زمینه مراقبت از خود و آرامش چگونه برخورد می کنید؟ آیا روشهای مراقبت از خود یا سرگرمیهای دیگری وجود دارد که بخواهید برای کمک به گسترش پنجرهی تحمل خود کشف کنید؟
- آیا می توانید به زمانی فکر کنید که با موفقیت یک موقعیت استرس زا را بدون اینکه تحت فشار قرار بگیرید مدیریت کنید؟ در آن موقعیت از چه مهارتها یا استراتژیهایی استفاده کردید و چگونه میتوانید آنها را در سایر زمینههای زندگی خود به کار ببرید؟
- چگونه روابط و شبکه های پشتیبانی شما بر توانایی شما برای مقابله با استرس تأثیر می گذارد؟ آیا تغییراتی وجود دارد که بخواهید در ارتباطات اجتماعی خود برای حمایت بهتر از رفاه عاطفی خود ایجاد کنید؟
- اهداف بلند مدت شما برای گسترش پنجره تحمل و ایجاد تاب آوری چیست؟ چگونه می توانیم این اهداف را به مراحل کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنیم؟
- وقتی پنجرهای وسیعتر از تحمل و تاب آوری عاطفی بیشتری دارید، زندگی خود را چگونه تصور میکنید؟ چه ارزشها یا اولویتهایی شما را در این سفر راهنمایی میکنند؟
این سؤالات می تواند به درمانگران و مراجعان کمک کند تا عوامل مؤثر بر پنجره تحمل مراجع را به طور مشترک بررسی کنند و استراتژی های شخصی سازی شده برای گسترش آن را شناسایی کنند.
با ترویج خودآگاهی، مهارتسازی و تعیین هدف، درمانگران میتوانند از مراجعان در توسعه تاب آوری و مهارتهای مقابلهای مورد نیاز برای عبوری مؤثرتر از چالشهای زندگی حمایت کنند.