۷ مؤلفه تاب آوری

مقیاس تاب آوری

۷ مؤلفه تاب آوری

کارگروه مترجمین رسانه تاب آوری اجتماعی ایران

۷ مؤلفه تاب آوری: توسعه این مقیاس جدید با بحث در میان تیم نویسندگان آغاز شد، که بسیاری از آنها در زمینه تروما PTSD و تحقیق در مورد تاب آوری تخصص دارند.

آنها همچنین بررسی گسترده ای از ادبیات تاب آوری، از جمله مطالعاتی را در مورد چگونگی مقابله افراد با همه گیری COVID-19 انجام دادند.

این کاوش گسترده منجر به DePierro و همکاران شد. به واقع ابداع مجموعه ای از ۳۶ رفتار و استراتژی برای مقابله با رویدادهای استرس زا.

با شروع این حرکت علمی،این ۳۶ نفر به عنوان تیم پایه، یک نمونه آنلاین از ۲۰۸۸ بزرگسال را انتخاب کردند که ۱۸۶۴ نفر از آنها داده های قابل استفاده ارائه نمودند. شرکت کنندگان تعداد دفعاتی را که از هر استراتژی برای مقابله با یک رویداد استرس زا در ماه گذشته استفاده کردند (از ۰ تا ۴) رتبه بندی و نمره گذاری کردند.

علاوه بر پاسخ به این موارد، شرکت‌کنندگان مجموعه‌ای از پرسش‌نامه‌های مرتبط را که توسط دیگر محققان برای سنجش تاب‌آوری استفاده می‌شد، تکمیل کردند.

تیم تحقیقاتی معیارهای اساسی دیگری همچون احساس هدف در زندگی، حمایت اجتماعی ادراک شده، ویژگی شخصیتی خوش بینی، قرار گرفتن در معرض آسیب، معنویت و علائم روانپزشکی را در دستور کار قرار دادند.

تجزیه و تحلیل های آماریِ ساختار داخلیِ پرسشنامه جدید و ارتباط آن با سایر معیارهای موجود، نویسندگان را قادر ساخت تا ۳۶ مورد را به ۲۴ مورد کاهش دهند که به نوبه خود در ۷ گروه یا عامل قرار می گیرند.

همانطور که شرح این موارد را همراه با نمونه آنها می خوانید، ببینید کدام یک به بهترین وجه ممکن، آخرین مواجهه شما با عوامل استرس را مشخص می کند و سعی کنید از آن مقیاس رتبه بندی ۰-۴ استفاده کنید.

به‌علاوه، به خودتان امتیاز دهید که از هر استراتژی که استفاده کرده‌اید، چقدر در کمک به احساس بهتر در همان مقیاس مفید یا مؤثر بوده است.

7 مؤلفه تاب آوری
۷ مؤلفه تاب آوری

معنا و هدف

من آنچه را که فکر می‌کردم یا احساس می‌کردم درست است در زندگی روزمره‌ام انجام دادم.
من معتقد بودم که از چالش های زندگیم به روشی مثبت رشد کرده ام.
من تلاش کردم تا نسبت به آینده امیدوار یا مثبت بمانم.

معنویت

من درگیر اعمال معنوی مانند دعا، مراقبه یا شرکت در یک گردهمایی مذهبی بودم.
من یک ارتباط معنادار را با یک قدرت بالاتر احساس کردم.

انعطاف پذیری شناختی و عاطفی

زمانی را به توجه و درک واکنش‌های عاطفی و بدنی خود در موقعیت‌های استرس‌زا اختصاص دادم
من در لحظه سرعت خود را کاهش دادم تا واکنش های احساسی شدید منفی را مدیریت کنم

آمادگی مغز و بدن

زمانی را به سرگرمی ها یا علایقم اختصاص دادم
وقت گذاشتم تا چیزهای جدید یاد بگیرم، مانند گوش دادن به پادکست، خواندن یا شرکت در کلاس

الگوها

با دوستان، مربیان، اعضای خانواده، رهبران معنوی یا معلمان، تماس گرفتم و در مورد نحوه مدیریت چالش‌ها مشاوره دریافت کردم.
من الگوی مثبتی برای دیگران بودم

حمایت اجتماعی

من حمایت عاطفی، مالی، یا انواع دیگر را از سایر افرادی که در مشکلات بودند دریافت کردم.
من برای حمایت از دیگران وقت گذاشتم.

مواجهه با ترس ها

من با ترس ها و مشکلاتم رودررو شدم
من فعالانه سعی کردم نگرش های بیش از حد منفی یا انتقادی را تغییر دهم یا به چالش بکشم

بعد از اینکه به خودتان امتیاز دادید، به این فکر کنید که از کدام استراتژی‌ها بیشتر استفاده کرده‌اید و چگونه برای شما کار می‌کنند.

نمره ۲ یا ۳ برای هر ماده در مؤلفه فراوانی مقیاس، شما را در دسته تاب آوری «متوسط» قرار می دهد و اعداد کمتر شما را به نمونه هایی با سطوح بالینی اضطراب نزدیک تر می کند.

7 مؤلفه تاب آوری
۷ مؤلفه تاب آوری

چگونه از این ۷ استراتژی به نفع خود استفاده کنید

این موارد نشان می‌دهند که تاب آوری نباید یک ویژگی باشد که اگر نداشته باشید، هرگز نتوانید آن را در زمان‌های سخت پشت مورد استفاده قرار دهید.

ممکن است شخصی که حیوان خانگی خود را گم کرده است به طور کلی خوش بین بوده باشد، اما این احتمال نیز وجود دارد که از برخی از این روش هایی که به راحتی اتخاذ می شوند استفاده کرده باشد.

آنچه ممکن است شما را متعجب کرده باشد، دو عامل الگو و حمایت اجتماعی بود. ممکن است فکر کنید که گرفتن ارزشمندتر از دادن است، اما همانطور که توسط گروه Mount Sinai پیشنهاد شده است، با کاوش در منابع خود و کمک به دیگران، در واقع می توانید خودتان به یک مسگر تاب آورتر تبدیل شوید.

همانطور که نویسندگان خاطرنشان می کنند، “این عوامل به طور جداگانه و به طور هم افزایی با تاب آوری بیشتر مرتبط هستند.”

این ممکن است فراتر از داده های این مطالعه باشد، اما یک تفسیر این است که این رفتارها، هویت شما را به عنوان فردی که می تواند از تجربیات شما برای سودمندی مردم استفاده کند، تقویت می نماید.

یک نگرش نوع دوستانه می تواند به شما کمک کند تا از ذهنیت خود از یأس و ناامیدی و ترس خارج شوید.

به طور خلاصه، تاب آوری نباید به عنوان چیزی که دارید یا ندارید تلقی شود. با تقسیم آن به این ۷ جزء و در نظر گرفتن آنها به عنوان مواردی مختصِ عوامل استرس زا، می توانید مسیرهایی را پیدا کنید که شما را به سوی تحقق این هدف هدایت کند، حتی زمانی که زندگی گهگاه شما را آزمایش می کند.

منابع

DePierro, J. M., Marin, D. B., Sharma, V., Katz, C. L., Pietrzak, R. H., Feder, A., Murrough, J. W., Starkweather, S., Marx, B. P., Southwick, S. M., & Charney, D. S. (2024) . توسعه و اعتبار سنجی اولیه مقیاس انعطاف پذیری کوه سینا. آسیب روانی: نظریه، تحقیق، عمل و سیاست، ۱۶(۳)، ۴۰۷-۴۱۵. https://doi.org/10.1037/tra0001590

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا