تأثیرات تاب آوری
چگونه تاب آور شویم؟
فهرست عناوین
تأثیرات تاب آوری
کارگروه آموزش در رسانه تاب آوری ایران
تأثیرات تاب آوری: حمایت اجتماعی یکی دیگر از متغیرهای حیاتی است که به تاب آوری کمک می کند. افراد توانمند ذهنی تمایل دارند از حمایت خانواده و دوستان برای تقویت آنها در مواقع ناملایمات و مشکلات کمک کنند.
ویژگی های افراد تاب آور
- ارتباط دهنده خوبی بودن
- داشتن یک منبع کنترل درونی
- داشتن هوش هیجانی بالا و مدیریت موثر هیجانات
- داشتن دیدگاه های مثبت نسبت به خود و توانایی هایشان
- داشتن ظرفیت برنامه ریزی واقعی و پایبندی به آنها
- خود را به عنوان یک مبارز به جای قربانی شرایط می بینند
تأثیر تاب آوری
تابآوری چیزی است که به افراد قدرت روانی میدهد تا با استرس و سختی کنار بیایند.
مهارت تاب آوری مخزن ذهنی قدرتی است که افراد میتوانند در مواقع ضروری از آن استفاده کنند تا بدون از هم گسیختگی ناملایمات را تحمل نمایند.
روانشناسان بر این باورند که: افراد تاب آور بهتر می توانند از پس سختی ها برآیند و پس از مبارزه زندگی خود را بازسازی کنند.
مواجهه با تغییر یا از دست دادن، بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی است. در برخی موارد، همه افراد درجات مختلفی از شکست را تجربه می کنند.
برخی از این چالش ها ممکن است نسبتاً جزئی باشند (عدم ورود به کلاس یا رد شدن برای ارتقاء در محل کار)، در حالی که برخی دیگر در مقیاس بسیار بزرگتر فاجعه آمیز هستند (طوفان ها و حملات تروریستی).
افراد فاقد تاب آوری
کسانی که تاب آوری ندارند ممکن است تحت تأثیر چنین تجربیاتی قرار بگیرند. آنها ممکن است روی مشکلات تمرکز کنند و از مکانیسم های مقابله ای غیرمفید برای مقابله با آنها استفاده کنند.
ناامیدی یا شکست ممکن است آنها را به سمت رفتارهای ناسالم، مخرب یا حتی خطرناک سوق دهد. این افراد دیرتر از پس ناکامی ها بهبود می یابند و در نتیجه ممکن است پریشانی روانی بیشتری را تجربه کنند.
نحوه برخورد افراد با این مشکلات نه تنها در عواقب فوری بلکه در پیامدهای روانی بلندمدت نیز نقش بسزایی دارد.
تاب آوری استرس و مشکلات زندگی را از بین نمی برد
بهبودی از مصیبت: اساس اتصال عملکردی تاب آوری روانی. نوروسیکولوژی.
افرادی که این ویژگی را دارند، زندگی را با لنزهای رز رنگ نمی بینند. آنها می دانند که شکست ها اتفاق می افتد و گاهی اوقات زندگی سخت و دردناک است.
آنها هنوز هم احساسات منفی ناشی از یک تراژدی را تجربه می کنند، اما دیدگاه ذهنی شان به آنها اجازه می دهد تا از طریق این احساسات کار کنند و بهبود یابند.
تاب آوری به افراد این قدرت را میدهد تا با مشکلات پیش رو مقابله کنند، بر ناملایمات غلبه کنند و زندگی خود را ادامه دهند.
در پی آسیبهایی با مقیاس بزرگ همچون حملات تروریستی، بلایای طبیعی، و همهگیری COVID-19، بسیاری از افراد رفتارهایی را نشان دادند که نشاندهنده تابآوری است و در نتیجه علائم افسردگی کمتری را تجربه کردند.
حتی در مواجهه با حوادثی که کاملاً غیرقابل تصور به نظر میرسند، تاب آوری به مردم اجازه میدهد تا نه تنها برای زنده ماندن، بلکه برای شکوفایی، قدرت را به کار گیرند.
چگونه تاب آور شویم
خوشبختانه، تاب آوری چیزی است که افراد می توانند در خود بسازند. والدین همچنین می توانند به کودکان خود کمک کنند تا تاب آور شوند.
- مراحل مشخصی وجود دارد که می تواند به تاب آوری بیشتر منجر شود.
- افکار منفی را دوباره قالب بندی کنید
افراد تاب آور میتوانند موقعیتهای منفی را واقعبینانه ببینند، اما به گونهای که بر سرزنش یا تفکر در مورد چیزهایی که قابل تغییر نیستند تمرکز نکنند.
به جای اینکه ناملایمات را غیرقابل غلبه در نظر بگیرید، افکار را مجدداً تنظیم کنید تا به دنبال راه های کوچک برای مقابله با مشکل و ایجاد تغییراتی باشید که به شما کمک کند.
تمرکز بر کارهای مثبتی که می توانید انجام دهید، راهی عالی برای رهایی از ذهنیت منفی است.
این رویکرد همچنین می تواند برای کمک به کودکان استفاده شود تا یاد بگیرند که چگونه بهتر با چالش ها کنار بیایند.
کودکان را تشویق کنید تا در مورد چالش ها به روش های مثبت تر و امیدوارکننده تر فکر کنند. به این ترتیب، به جای گیر افتادن در حلقه ای از احساسات منفی، کودک می تواند یاد بگیرد که این رویدادها را فرصتی برای به چالش کشیدن خود و توسعه مهارت های جدید ببیند.