عوامل کلیدی تابآوری روانشناختی در دانشجویان
عوامل کلیدی تابآوری روانشناختی در دانشجویان چیست و چقدر اهمیت دارند؟
عوامل کلیدی تاب آوری روانشناختی در دانشجویان: در چشمانداز در حال تحول آموزش عالی، بهویژه در دوران پس از همهگیری، مواجهه با چالشهای اجتماعی و دستیابی به موفقیت با درک و پیشبینی تابآوری روانشناختی برای دانشجویان بسیار مهم است.
عوامل کلیدی تاب آوری روانشناختی در دانشجویان
عوامل کلیدی تابآوری روانشناختی در دانشجویان چیست و چقدر اهمیت دارند؟
Analyzing psychological resilience in college students
در چشمانداز در حال تحول آموزش عالی، بهویژه در دوران پس از همهگیری، مواجهه با چالشهای اجتماعی و دستیابی به موفقیت با درک و پیشبینی تابآوری روانشناختی برای دانشجویان بسیار مهم است.
برای تعمیق درک ما از تاب آوری روانشناختی، این مطالعه از یک مُدل درخت تصمیم برای کشف عوامل تأثیرگذار استفاده می کند. ما ۷۷۶ دانشآموز را مورد بررسی قرار دادیم و دادههایی را در مورد اطلاعات جمعیتشناختی، عزتنفس، احساس تعلق به مدرسه، رفتارهای مبتنی بر طرفداری از محیط زیست، رفاه ذهنی، اعتیاد به بازیهای اینترنتی، استقلال زندگی، و اهمالکاری تحصیلی با استفاده از چندین مقیاس جمعآوری کردیم. عوامل کلیدی تاب آوری روانشناختی در دانشجویان
مُدل درخت تصمیم هشت پیشبینیکننده کلیدی تاب آوری روانشناختی را شناسایی کرد که به ترتیب اهمیت به شرح زیر است:
عزت نفس، احساس تعلق به مدرسه، رفتار طرفدار محیط زیست، بهزیستی ذهنی، اهمالکاری تحصیلی، استقلال زندگی، اعتیاد به بازیهای اینترنتی، و پیشرفت تحصیلی
دقت این مُدل به ۷۳.۹۸۵ درصد رسید که بر کاربرد بالقوه آن در محیط های آموزشی تاکید دارد.
یافتهها نه تنها یک دیدگاه جدید و مبتنی بر دادهها برای درک تابآوری روانشناختی در دانشجویان در مقایسه با تحقیقات موجود ارائه میکنند، بلکه راهنماییهای عملی برای پزشکان آموزشی و سیاستگذاران در مورد چگونگی توسعه تابآوری روانشناختی در دانشجویان ارائه میدهند.
مقدمه
ظهور بحران عمومی جهانی، که با همهگیری COVID-19 نشان داده میشود، نه تنها ساختار اجتماعی و اقتصادی را تغییر داده است، بلکه عمیقاً بر سبک یادگیری، زندگی و سلامت روان دانشجویان تأثیر گذاشته است.
در زمینه چالشهای چند وجهی، تحقیقات تأثیر رسانههای اجتماعی بر رفتار یادگیری را آشکار کرده و چگونگی تغییر محیط دیجیتالی راهبردهای انطباقی دانشآموزان را برجسته کرده است.
محققان بیشتر بر تغییرات سلامت روان در طول COVID-19 تأکید کرده و به اهمیت تابآوری روانی در طول بحران اشاره کردهاند. تاب آوری روانشناختی برای دانشجویان بسیار مهم است، زیرا ویژگیهای جداگانه (زیستشناختی و روانشناختی) رفاه و سلامت روانی را در بر میگیرد که سازگاری موفقیتآمیز یا بهبودی سریع از ناملایمات در زندگی را ممکن میسازد.
از منظر مداخله آموزشی و نیازهای سلامت نوجوانان، این مطالعه بر تأثیر مراحل رشد فردی بر سلامت روان تأکید داشت.
عوامل کلیدی تابآوری روانشناختی در دانشجویان کدامند؟
این مطالعات به طور جمعی اهمیت سلامت روانی دانشجویان را در مقابله با بحرانها و تغییرات بیرونی نشان دادهاند که موضوع این مطالعه را معرفی میکند: عوامل کلیدی تابآوری روانشناختی در دانشجویان چیست و چقدر اهمیت دارند؟عوامل کلیدی تاب آوری روانشناختی در دانشجویان
در مطالعات قبلی مرتبط با تابآوری روانشناختی، عموماً این باور وجود داشت که تابآوری روانشناختی تحت تأثیر عوامل فردی و محیطی مانند خودکارآمدی، محیط طبیعی، سطح تحصیلات و تجربه تروما قرار میگیرد.
با این حال، این مطالعات به طور کامل تأثیر آگاهی فردی را بر تاب آوری روانشناختی، که شامل خودآگاهی درونی و رفتار ادراک شده بیرونی، به ویژه در موقعیت فشار جمعی، مانند بحران عمومی است، بررسی نکرده اند.
این مهم به اثبات رسیده است که آگاهی فردی برای تاب آوری روانی اهمیت زیادی دارد. از یک سو، بر اساس نظریه روانشناسی مثبت بسط و بساز، احساسات مثبت، مانند عزت نفس، استقلال زندگی، و بهزیستی ذهنی، می توانند الگوهای فکری و رفتاریِ افراد را گسترش دهند، و افزایش تاب آوری روانی با ایجاد منابع پایدار برای مدیریت چالش ها ضروری است.
این عناصر درونی خودآگاهی ذهنی تلقی می شوند و منحصر به فرد بودن خود اندیشی و تجارب زیسته فرد را نشان می دهند.
برای مثال، افرادی که عزت نفس بالاتری دارند، تاب آوری روانی قوی تری دارند. استقلال زندگی و بهزیستی ذهنی می تواند خودکارآمدی و خودتنظیمی فردی را افزایش داده و تاب آوری روانی را تقویت کند.
علاوه بر این، رفتار ادراک شده بیرونی نسبت به محیط، مانند احساس تعلق به مدرسه و رفتارهای مبتنی بر طرفداری از محیط زیست، می تواند منجر به کشف آگاهانه خود در محیط اطراف و قرار گرفتن راحت خود در مکان مناسب شود که نشان دهنده تاب آوری روانی قوی است.عوامل کلیدی تاب آوری روانشناختی در دانشجویان
علاوه بر این، در دوران پس از همهگیری، COVID-19 منجر به اهمالکاری تحصیلی، عملکرد تحصیلی و اعتیاد به بازیهای اینترنتی و غیره شد که از عوامل مهم تأثیرگذار بر تابآوری روانی هستند.
این متغیرها را می توان با تئوری سازگاری با استرس توضیح داد، که نشان می دهد چگونه این عوامل تاب آوری روانی را پیش بینی می کنند.
این امر سازگاری با چالش ها و اهمیت استراتژی های مدیریت را برجسته می سازد. بنابراین، تحت استرس جمعی یک بحران عمومی، در نظر گرفتنِ تأثیر این عوامل بر تفکر مرتبه بالاتر، که در شناسایی عوامل کلیدی تابآوری روانشناختی فردی و درک مکانیسم تأثیرگذار تابآوری روانشناختی از یک روش چند بُعدی، بسیار مفید و مهم تلقی می گردد.
با این حال، تحقیقات قبلی به ندرت از مُدل درخت تصمیم برای بررسی عوامل مؤثر بر تاب آوری روانشناختی از جنبه های زیر استفاده کرده است:
عزت نفس، استقلال زندگی، رفتار طرفدار محیط زیست، احساس تعلق به مدرسه، بهزیستی ذهنی، اهمال کاری تحصیلی، پیشرفت تحصیلی و اعتیاد به بازی های اینترنتی.
نشان داده شده است که مُدل درخت تصمیم الگوریتم مناسبی برای داده کاوی در یادگیری ماشینی است زیرا می توان از آن برای شناسایی و تجزیه و تحلیل روابط پیچیده بین عوامل و نتایج مختلف استفاده کرد.
به طور خاص، مُدل درخت تصمیم می تواند نتایج را بر اساس مجموعه ای از متغیرهای ورودی پیش بینی کند. این رویکرد میتواند به روانشناسان کمک کند تا عواملی را که بر سلامت رفتاری و روانی تأثیر میگذارند، بهتر درک کنند.
در عین حال، مُدل درخت تصمیم میتواند عوامل کلیدی را که به مشکلات روانی یا سایر مسائل روانشناختی کمک میکنند نیز شناسایی نماید.عوامل کلیدی تاب آوری روانشناختی در دانشجویان
با تجزیه و تحلیل مجموعه داده های بزرگ، مُدل درخت تصمیم می تواند به روانشناسان کمک کند تا تعیین کنند کدام متغیرها می توانند نتایج را پیش بینی نمایند.
برای روشن شدن پیشبینیکنندههای کلیدی تابآوری روانشناختی، این مطالعه از یک مُدل درخت تصمیم برای درک روابط بین عوامل مختلف و تابآوری روانشناختی استفاده کرده است.
بنابراین، این مطالعه از یک مُدل درخت تصمیم برای تعیینِ پیشبینیکنندههای تابآوری روانشناختی از متغیرها استفاده کرده است. نتایج این مطالعه می تواند مرجعی برای روانشناسان و مربیان در هنگام طراحی و اجرای اقدامات مداخله ای باشد.
در بخش های بعدی، ادبیات مربوطه را بررسی می کنیم. سپس دادهها و روشهای تحقیق را ارائه کرده و پیشبینیکنندههای تابآوری روانشناختی را به ترتیب اهمیت مطرح خواهیم کرد.
در نهایت، ما عوامل پیشبینیکننده تابآوری روانشناختی را با استفاده از یک مُدل درخت تصمیم گزارش میکنیم و جهتهای تحقیقاتیِ بیشتری را پیشنهاد خواهیم کرد.